Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu?

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki zirveden erken seçim kararı çıkmamıştı. Kritik toplantıda neler konuşulduğu ve TFF'nin erken seçimi neden veto ettiği ortaya çıktı.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu?

Türkiye Futbol Federasyonu, seçime gitme kararı aldı ve 18 Temmuz'da kongrenin yapılacağını duyurdu. Ancak kulüpler erken seçim isteklerini dile getirdi. Kulüpler Birliği erken seçim için TFF'nin kapısını çaldı fakat olumsuz yanıt aldı. O kritik toplantıda neler konuşulduğu ortaya çıktı.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 1

Hürriyet yazarı Mehmet Arslan, TFF ile Kulüpler Birliği arasında gerçekleşen zirvede neler yaşandığını yazdı. İşte detaylar...

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 2

Mehmet Büyükekşi ve ekibinin kulüplere tepki gösterdiği o toplantıya; Özbek, Saraç, Yıldırım ve Büyükekşi dışında TFF yöneticileri de katıldı.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 3

Önce Dursun Özbek söz aldı. Özbek kendileri de dahil kulüplerin tamamının bir an önce seçime gidilmesi hususunun Kulüpler Birliği’nde konuşulduğunu ve bir görüş birliğine varıldığını söyledi. TFF'nin açıkladığı 18 Temmuz tarihine kulüplerin itirazı olduğunu aktardı.

Benzer ifadelerle Saraç ve Yıldırım da konuyu Büyükekşi’ye ilettiler ve müzakere yoluyla genel kurul için yeni bir tarih belirlenmesini istediler. Büyükekşi söz alarak yayın ihalesi, Euro 2024 gibi başarılardan söz etti. Yabancı kontenjanı ve limitler konusunda hızlı bir güncelleme getirdiklerini aktardı.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 4

Ve ardından, konuyu genel kurula getirdi. "Kimse bize 'niye 18 Temmuz?' diye sormadı. Kaldı ki yetkisi olmayan kişilerden imza toplanıyor."

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 5

Sonrasında geçen hafta cuma günü Kulüpler Birliği sitesinde çıkan ve niçin haziran ayında genel kurul yapılması gereğini anlatan yazı sonrasında bütün yönetim kurulu olarak toplandıklarını ve tarih hususunda 18 Temmuz kararını müzakereye kapattıklarını belirtti.

Toplantının havası bir anda değişti. Dursun Özbek, o yazının yayınlanmaması için Kulüpler Birliği Vakfı sekreterini aradığını ama geç kaldığını ifade ederek müzakereye geçmeyi teklif etti.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 6

Bu arada Yüksel Yıldırım, "Siz aday mısınız?" diye sordu. 3 kişilik heyet işte tam bu anda beklemedikleri bir tavırla karşılaştı. Büyükekşi, "Bu şimdinin konusu değil. Bizim için her türlü müzakere süreci kapanmıştır" der demez Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ayağa kalktı. 20 dakikalık toplantıyı TFF bitirmiş kelimenin tam anlamıyla 3 başkana kapı gösterilmişti. TFF’den birkaç yönetici başkanların elini sıktı, yönetim kurulu Ali Düşmez ve Müslüm Özmen onları yolcu etti.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 7

Bu tavır Dursun Özbek'i de Fatih Saraç'ı da, Yüksel Yıldırım'ı da çok üzdü. Dursun Özbek hemen kapı dışında bekleyen gazetecilere yöneldi. Kulüpler Birliği bildirisi nedeniyle müzakere sürecinin kapandığını açıkladı.

Mehmet Büyükekşi Dursun Özbek'e kapıyı gösterdi! TFF-Kulüpler Birliği toplantısında neler konuşuldu? - Resim : 8

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş JK
Trabzonspor avantajı kaptı Bahçeşehir Koleji finalde kaybetti Sivasspor Avrupa için iddialı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti