Bir devir kapanıyor: Toshiba satılıyor

Japon teknoloji şirketi Toshiba, Japan Industrial Partners’ın (JIP) iki trilyon yen (15,3 milyar dolar) değerindeki satın alım teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Bir devir kapanıyor: Toshiba satılıyor

Tokyo merkezli şirket Toshiba Corp., Japon yatırım fonu Japan Industrial Partners (JIP) öncülüğündeki konsorsiyumun iki trilyon yen (15,3 milyar dolar) değerindeki satın alma teklifini kabul etti.

JIP öncülüğündeki konsorsiyum geçen ay, başlıca bankalardan 10,6 milyar dolar finansman taahhüdü alarak Toshiba'ya bağlayıcı bir satın alım teklif sunmuştu. Hisse başına 4.620 yenden satın alma teklifinde bulunulmuştu. Bu teklif Toshiba'nın Perşembe günkü kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 9,7 daha yüksek gerçekleşti.

Bir devir kapanıyor: Toshiba satılıyor - Resim : 1

JIP'in Toshiba'yı satın alımı ile holdingde muhasebe skandallarının ve yönetime dair endişelerin yarattığı yıllardır süre gelen sıkıntıların sona ermesi bekleniyor.

Nikkei gazetesinde yer alan habere göre, JIP öncülüğündeki konsorsiyumun aralarından finansal hizmet şirketi Orix Corp elektronik üretim şirketi Rohm Co. ve enerji şirketi Chubu Electric Power'ın da bulunduğu yaklaşık yirmi Japon şirketinden oluşacağını bildiren JIP, Toshiba'yı özelleştirmeyi planlıyor.

LightStream Research Analisti Mio Kato, konu hakkında yaptığı açıklamada, Toshiba'nın sürekli yön değiştirme adımları nedeniyle tutarlı bir strateji eksikliğinin olduğunu, satın alımın ardından bu durumun bir çözüme kavuşabileceğini söyledi.

Twitter'da artık her şey parayla Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntüleri yayınlandı Togg'dan T10X modelinin ön siparişi için açıklama Instagram'a yeni özellik! Projenin test çalışmaları başladı