Önce Amazon ve Google şimdi de Facebook! 10 bin kişi daha işsiz kalacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Henüz işe alım yapılmayan yaklaşık 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarını ifade etti.

Önce Amazon ve Google şimdi de Facebook! 10 bin kişi daha işsiz kalacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi sosyal medya devi Meta’da işten çıkarmalar devam ediyor.

En son geçtiğimiz sene kasım ayında 11 bin çalışanını işten çıkartan Meta, 10 bin kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı.

5 BİN AÇIK POZİSYON DA KAPATILACAK
Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, kesintilerin zor olacağını ve verimlilik yılının bir parçası olduğunu ifade ederek, henüz işe alım yapılmayan yaklaşık 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarını açıkladı.

Şirketin finansal performansının iyileştirilmesi için söz konusu kesintilerin yapılacağını aktaran Zuckerberg, Meta'yı etkileyen faktörlerden bazılarının ABD'deki yüksek faiz oranları, küresel jeopolitik istikrarsızlık ve artan düzenlemeler olduğunu ifade etti. Zuckerberg, “Bence kendimizi bu yeni ekonomik gerçekliğin daha uzun yıllar devam etmesi ihtimaline hazırlamalıyız” dedi.

İşten çıkarmaların ve yeniden yapılanmanın yılsonuna kadar sürebileceğini ifade eden Zuckerberg, yeniden yapılanma tamamlanana kadar yeni işe alım olmayacağını söyledi.

Togg satışları başlıyor Havadaki karbon karbonata dönüştürüldü Depremlerden sonra tuşlu telefon satışı arttı! Merakla bekleniyordu! Sonunda Türkiye'ye de açıldı...