Rus aracı MS-25, Baykonur Üssü'nden uzaya fırlatıldı

Rus ve Belaruslu iki kozmonot ile Amerikalı bir astronotu taşıyan Rus uzay aracı Soyuz MS-25, Kazakistan'da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya gönderildi. Ekipteki Noviskiy ve Vasilevskaya’nın 12 gün sonra 2 Nisan’da, Amerikalı astronot Dyson’un ise 23 Eylül’de Dünya’ya dönmesi planlanıyor.

Rus aracı MS-25, Baykonur Üssü'nden uzaya fırlatıldı
  • Baykonur Uzay Üssü’ndeki Soyuz MS-25’i uzaya fırlatma anı, Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos’un resmi internet sayfalarından canlı yayınlandı.
  • Roscosmos kozmonotu Oleg Noviskiy, NASA astronotu Tracy Dyson ve Belaruslu kozmonot Marina Vasilevskaya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUI) gönderildi.
  • Ekibi taşıyan Soyuz MS-25 uzay aracının 50 saat 34 dakika süren uzay yolculuğu sonrası 25 Mart’ta TSİ ile 18.10’da UUİ’deki Rusya’nın araştırma modülü Priçal’a kenetlenmesi bekleniyor.
  • Ekipteki Noviskiy ve Vasilevskaya’nın 12 gün sonra 2 Nisan’da, Amerikalı astronot Dyson’un ise 23 Eylül’de Dünya’ya dönmesi planlanıyor.
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha geçti Tüpraş Beş Yılda 1,1 Milyon Kişinin Yıllık Su Tüketimine Eşdeğer Su Tasarruf Etti Vestel, ürün ve teknolojileriyle suya sahip çıkıyor ASELSAN ile MSB arasında 556,5 milyon dolarlık sözleşme