Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya'ya dönen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı yayın bağlantısı yaptı. Gezeravcı, "ISS'e ulaşan 22 devletin arasında en seri şekilde bütün gereklilikleri sağlayarak oraya ulaştırabilen devlet olduk." dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 18 gün süren görevini tamamladıktan sonra önceki gün beraberindeki diğer 3 astronot ile birlikte dünyaya dönmek için yola çıktı.

4 astronotu taşıyan Dragon kapsülünün, ISS'den başarıyla gerçekleşen ayrılışı ardından dünyaya yolculuğu yaklaşık 47 saat sürdü.

Dragon kapsülü saat 16.30 sıralarında ABD'nin Florida açıklarında okyanusa indi.

Kapsülün okyanusa inişi Türkiye Uzay Ajansı'nın YouTube kanalında canlı olarak takip edildi.

BAKAN KACIR, GEZERAVCI İLE CANLI YAYINDA KONUŞTU

Bakan Kacır'ın telefonuyla yaptığı canlı bağlantıda Alper Gezeravcı, "İniş yaptığımız saatten 5 saat öncesine kadar Dünya çevresinde tur atmaya devam ettik. Yörüngeye giriş hazırlıklarımızı yaptık. Çıkışta nasıl bir manzara ile karşılaşacağımızı değerlendirdiğimiz bir zaman dilimi vardı 6 dakikalık. Uzaydayken yaptığımız deneylerimiz bize teslim edilecek burada. Bazı testler tamamlandıktan sonra da tesisten ayrılacağız. Devletimizin bu noktadaki güçlü iradesi, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonu ile ISS'e ulaşan 22 devletin arasında en seri bir şekilde bütün gereklilikleri sağlayarak oraya ulaştırabilen devlet olduk." ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Kacır ise şunları söyledi:

Bu uzun ve zorlu görev boyunca hep sizi cesaretli, kararlı ve özgüvenli gördük. Şimdi de bütün bu uzun ve zorlu görevi başarmanın huzurunu simanızda gözleme imkanına sahibiz. Tekrar sizi tebrik ediyoruz. Buradaki gençlerimiz Allah'ın izniyle gelecekte Türkiye'yi nice uzay görevlerine taşıyacaklar.
Bakan Kacır: Gezeravcı bu misyon için en doğru isim olduğunu gösterdi Samsung’un 2024 Model Neo QLED, OLED ve Lifestyle TV'leri Günsan, Antalya, Malatya ve Ankara’daki projelerde yer aldı Eqona, Radius ve Valta serisi kullanıldı Logo Ventures, 2023 yılında 10 girişime yatırım yaptı