Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den Demirtaş'ın sözlerine yanıt: "Biz geçiyoruz onlar mal mal bakıyorlar"

CNN Türk'te Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun hakkında bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Fırat’ın batısına geçecekler mal mal bakacaksınız" sözlerine cevap verdi. Demir, "Şimdi biz geçiyoruz onlar mal mal bakıyorlar." ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir çalışma ekibi ile birlikte CNN Türk canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun hakkında bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Fırat’ın batısına geçecekler mal mal bakacaksınız" sözlerine yanıt verdi.

Demir, "Birisi dedi ya bir ara işte Fırat’ın batısına geçecekler mal mal bakacaksınız diye, şimdi biz geçiyoruz onlar mal mal bakıyorlar." dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den Demirtaş'ın sözlerine yanıt: "Biz geçiyoruz onlar mal mal bakıyorlar" - Resim : 1

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamaları şöyle;

"Tayfun'u önceden Sinop'tan atıyorduk, ülkemizin sınırlarını aşma durumu olduğu için artık Rize'den atıyoruz. Burada ana fonksiyon caydırıcı bir unsur olması. Artık menzilin bir önemi yok. Önemli olan gelen tehdidi vurmanız. Uzaktan vurmanın şöyle bir önemi var. Nükleer tehdit için. Menzilin önemi ikinci derecede kalıyor aslında. Dost düşmanı ayırmak için bir kütüphanemiz var.

Türkiye'nin geldiği teknolojik seviye açısından bir mesaj veriyor aynı zamanda dünyaya bir mesaj veriyor. Hava üstünlüğü çok çok önemli. Denizde de karada da bu üstünlüğünüzü ortaya koyabilmeniz gerekiyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den Demirtaş'ın sözlerine yanıt: "Biz geçiyoruz onlar mal mal bakıyorlar" - Resim : 2

TCG ANADOLU
Hangi uçağı koyacaksınız soru işareti. Biz SİHA'larla başlayalım dedik. Türk gemi inşa geldiği noktada daha büyüğünü yapmak istersek yapabiliriz. İçinde çok teşikatlı hastanemiz var, çok etkin şekilde kullanabilecek durumdayız. Anadolu'da yüzde 70 civarında yerlilik var. Bu boyutta bir gemi ilk defa yapıyorsunuz."

Milli elektrikli tren raylarda Hızır Reis suya indirildi Bill Gates: Yapay zeka sonlarını getirebilir Yerli mini uydu sistemi 'Vuran'a entegre edildi