WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği ve HD kalitesinde fotoğraf gönderme özelliği eklendi

WhatsApp uygulamasının beta sürümüne, HD kalitesinde fotoğraf aktarmayı mümkün kılan yeni bir özellik eklendi. Artık karşı tarafa resim gönderirken kaliteyi seçebileceksiniz. Uzun süredir beklenen mesaj düzenleme özelliği de WhatsApp Türkiye'ye geldi.

WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği ve HD kalitesinde fotoğraf gönderme özelliği eklendi

WhatsApp aracılığıyla yüksek kaliteli görüntü paylaşmak mümkün hale geliyor. Popüler mesajlaşma uygulamasının hem Android hem de iOS için yayınlanan beta sürümlerine HD kalitesinde fotoğraf gönderilmesine olanak tanıyan yeni bir özellik dahil edildi.

Şimdiye kadar kullanıcılar fotoğrafların çözünürlüğü korunmadığı için WhatsApp üzerinden yüksek kaliteli görüntü göndermekten kaçınıyordu. Zira yüksek sıkıştırmaya maruz kalması nedeniyle resimlerde kalite kaybı meydana geliyordu. Artık böyle bir durum söz konusu olmayacak.

Standart ve HD kalite seçenekleri 

Mesajlaşma platformu, HD fotoğrafların boyutlarını koruyarak paylaşmayı mümkün kılan bir özelliği test etmeye başladı. Yeni işlev, resmi göndermeden önce çözünürlüğünü seçmenize olanak tanıyor. Standart kalite (1600 x 1052 piksel) ve HD kalite (4096 x 2692 piksel) olmak üzere iki seçenek var.

WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği ve HD kalitesinde fotoğraf gönderme özelliği eklendi - Resim : 1

Yüksek çözünürlükte gönderdiğinizde resimler sohbette HD simgesiyle işaretleniyor. Ancak HD kalite seçeneğinin görüntüyü orijinal boyutunda göndermek anlamına gelmediğini belirtelim. Bu seçildiğinde bile uygulama görüntüyü sıkıştırarak bazı ayrıntılardan mahrum bırakıyor.

Yeni özellik şu anda WhatsApp'ın Android ve iOS için sırasıyla 2.23.12.13 ve 23.11.0.76 numaralı beta sürümlerinde kullanılabiliyor. Yüksek çözünürlükte resim gönderme özelliğinin ne zaman genel kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEME ÖZELLİĞİ TÜRKİYE’DE KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği sayesinde yanlış yazılan harfler ya da metinler düzenlenebilecek. Mesaj düzenleme özelliği yalnızca mesaj gönderildikten sonraki 15 dakika boyunca kullanılabilecek. Gönderim süresi 15 dakikadan fazla olan mesajlar düzenlenemeyecek.

WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği ve HD kalitesinde fotoğraf gönderme özelliği eklendi - Resim : 2

WHATSAPP'TA NASIL MESAJ DÜZENLENİR?

İlk olarak uygulamanın beta sürümünde test edilen özellik geçtiğimiz saatlerde Türkiye genelinde yayınlandı. iOS ya da Android mağazası üzerinden güncellenen uygulamalarda özellik otomatik olarak aktifleşiyor. Mesaj düzenleme özelliğini kullanmak için; gönderilen mesajın üzerine basılı tutup çıkan seçeneklerden “Mesajı düzenle” şıkkına basmak yeterli oluyor.  

Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz İPhone fiyatları ne kadar oldu? Apple sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı Askeri drone, simülasyonda operatörünü öldürdü