Yapay zekada yeni dönem: OpenAI ses klonlama aracını tanıttı

Dünyanın en bilinen yapay zeka aracı ChatGPT'nin sahibi OpenAI, ses klonlama aracı Voice Engine tanıttı. Artık sadece 15 saniyelik bir örnekle bir sesi klonlamanın mümkün olacağı duyuruldu.

Yapay zekada yeni dönem: OpenAI ses klonlama aracını tanıttı

OpenAI, ses örneğine dayanarak herhangi bir medyayı taklit edebilen yapay zekasını tanıttı. Voice Engine adlı yeni ses klonlama aracı, kısa sürede viral olmayı başardı. OpenAI’ın açıklamasına göre teknoloji, 15 saniyelik konuşmayı analiz ederek sesi klonlayabiliyor.

OPENAI’IN SES KLONLAMA ARACI: VOİCE ENGİNE

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, metinden konuşmaya API’ını temel alarak Voice Engine’i geliştirdi. Şirket tarafından yayınlanan örnekler, oldukça benzer kopyalar oluşturmasıyla şaşırttı. Yapay zekanın, konuşma bozukluğu olanlara yardımcı olabileceğinin altı çizildi.

Ancak bu özelliğin kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabileceği düşünülüyor. Dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilecek taklit sesler, finansal ve kişisel bilgilerin çalınmasına yol açabilir. OpenAI ise bu duruma karşı olarak Voice Engine’i aşamalı olarak kullanıma sunacak. Gizlilik ve şeffaflığı sağlamak için farklı sektörlerdeki ortaklardan gelen geri bildirimleri dikkate alacak.

OpenAI, taklitçiliği yasaklayan kısıtlamalar sunacağını da belirtti. Tüm kullanıcıların, üretilen seslerin yapay olduğunu açıklaması zorunlu olacak. Ayrıca ses filigranı gibi metaveri teknikleri de üretilen seslerin kaynağının izlenmesine yardımcı olacak.

"TANINMIŞ KİŞİLERİN SESLERİ TAKLİT EDİLEMEYECEK"

Öte yandan tanınmış kişilerin sesleri de başlangıçta taklit edilemeyecek. Ayrıca OpenAI, Microsoft’la birlikte Voice Engine gibi yapay zeka araştırmalarını ilerletmek için Stargate adlı süper bilgisayara 100 milyar dolar yatırım yapıyor.Fiyatlandırma detayları da belli oldu. Voice Engine’in bir milyon karakter başına 15 dolar gibi bir ücretlendirmeyle sunulacağı belirtildi.

Bayraktar TB3 SİHA 27 saat kesintisiz uçtu Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ bir kez daha Turkcell Çin medyası Türk savunma sanayiinin ihracat başarısını konuşuyor Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor