Youtube yayınına katılan Bakan Soylu, milli yapay zeka uygulamasını tanıttı: Özellikleri görenleri şoke etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı YouTube canlı yayındaki telefondaki uygulamaları gösterirken yerli ve milli yapay zeka uygulamasını kullandı. Ekran kaydının açılmasıyla kendini korumaya alan milli uygulama hakkında Bakan Soylu, "Bu Whatsapptan daha kıymetli, dünyada benzeri yok. Sosyal medyada, Türkiye'deki tüm olaylarla ilgili süzmeleri yapar" dedi. Soylu'nun çektiği bir fotoğrafla ilgili kişinin tüm bilgilerine saniyeler içerisinde ulaşması ise görenleri şoke etti.

YouTube yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cep telefonunda yer alan milli bir uygulamayı Türkiye ile paylaştı. Bakan Soylu'nun 'dünyada eşi benzeri olmayan' uygulama ile saniyeler içerisinde edindiği bilgiler izleyiciler tarafından 'yapay zekada gelinen noktanın özeti' olarak yorumlandı.

YouTube yayınında Bakan Soylu'yu misafir eden vatandaşın ekran kaydını açtığı esnada söz konusu milli uygulamanın kendini korumaya alması, uygulamanın gizlilik konusundaki gelişimini gözler önüne serdi.

Bakan Soylu, Togg gezintisi yaptığı esnada "Bu Whatsapptan daha kıymetli, dünyada bunun benzeri yok. Her türlü özelliği var, sosyal medyada, Türkiye'deki tüm olaylarla ilgili süzmeleri yapar. Türkiyedeki tüm ajanslarda ne olduğunu aktarır." dedi.

Youtube yayınına katılan Bakan Soylu, milli yapay zeka uygulamasını tanıttı: Özellikleri görenleri şoke etti - Resim : 1

Gençlerin şaşırdığını gören Bakan Soylu, "Sana buradan bir numara yapabilirim. Sen diyorsun ya teknoloji, dünyada teknolojiyi en iyi kullanan bakanlıklardan biri içişleri bakanlığıdır, bu konuda hiç tevazu göstermem" diyerek milli uygulamasını yanındaki genç ile kullandı.

Gencin fotoğrafını çeken Bakan Soylu'nun saniyeler içerisinde ilgili kişinin tüm bilgilerine ulaşması görenleri şoke etti. Bakan Soylu, "Bu sadece binde biri" dedi.

Youtube yayınına katılan Bakan Soylu, milli yapay zeka uygulamasını tanıttı: Özellikleri görenleri şoke etti - Resim : 2

Söz konusu uygulama ilk defa vatandaşlara tanıtıldı.

Youtube yayınına katılan Bakan Soylu, milli yapay zeka uygulamasını tanıttı: Özellikleri görenleri şoke etti - Resim : 3

Süleyman Soylu
İlk milli elektrikli tren Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçileriyle buluşuyor WhatsApp'tan yeni özellik: Dolandırıcılar yandı Apple, bir ürününü daha hurdaya ayırdı İlk Milli Elektrikli Tren Seti görücüye çıkıyor