YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası

Ünlü YouTuber Ruhi Çenet, yaklaşık 9 milyon aboneli hesabının kripto para dolandırıcıları tarafından ele geçirilen duyurmuş, çok geçmeden hesabını kurtarmayı başarmıştı. Çenet'in hesabı bir kez daha çalınırken zararın bilançosu belli oldu. İşte Ruhi Çenet'in ülke ülke gezerek 13 yılda verdiği emeklerinin faturası...

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası
  • Türkiye'nin ilk YouTuberlarından olan ve en büyük YouTube kanallarından birine sahip olan Ruhi Çenet, geçtiğimiz hafta hesabının hacklendiğini duyurmuştu.
  • Çenet, 2 günlük çalışmaların sonunda hesabını tam kurtarmıştı ki bugün kötü bir haber aldı. Çenet'in 13 yılda emek emek içerik üretip, yaklaşık 9 milyon aboneye ulaştığı hesabı ikinci defa ele geçirildi.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 1

KRİPTO PARA DOLANDIRICILARI YATIRIM TAVSİYESİ VERDİ

  • Bilim, teknoloji ve dünya ile ilgili videolarıyla bilinen Türk YouTube Ruhi Çenet’in kanalı geçtiğimiz günlerde kripto para dolandırıcıları tarafından ele geçirilmiş, kanalın ismi Ripple olarak değiştirilmişti.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 2

"KANALIMDAN ABONELİKTEN ÇIKIN"

  • Ruhi Çenet sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yayınlanan videolara karşı takipçilerini uyararak, abonelikten çıkmalarını istemişti. 
  • Hesabının nasıl çalındığına ilişkin de "Bize bir reklam anlaşması önerdiler. Biz de detayları incelemek için linke tıkladığımızda bilgisayarımıza sızdılar, tüm bilgilerimiz onlara geçmiş oldu." ifadelerini kullanmıştı.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 3

İKİNCİ DEFA HACKLENDİ

  • İki günlük aranın ardından Çenet, hesabını geri almayı başardığını açıklasa da bugün hesabının yeniden çalındığı ortaya çıktı.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 4

ZARARI NE KADAR?

  • Çenet, başına gelenlerden sonra YouTuberlık kariyerinde büyük hüsrana uğradı.
  • 20'li yaşlarında ilginç videolar çekerek başladığı işini zamanla geliştirmiş, yurtdışına çıkarak hiçbir yerde olmayan içerikler oluşturmuştu.
  • 9 milyona yakın aboneye ulaşan Çenet'in YouTube kanalındaki tüm içerikleri silindi.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 5

300 BİN ABONE KAYBETTİ

  • Çenet ayrıca hesabını ilk kurtardığı 12 Nisan tarihinde, "Sonunda kanalımı hackerlardan geri aldım ama 13 yılda yaptığımız tüm videolar silinmiş ve yaklaşık 300.000 abone kaybetmişim" açıklamasında bulunmuştu.

YouTuber Ruhi Çenet'in hesabı ikinci kez hacklendi! İşte zararın faturası - Resim : 6

Kaynak: haberet.com

Teknosa’nın Atatürk projesi ‘Yılın En İyisi’ seçildi WhatsApp'a yeni özellik! İTÜ, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle “5G Teknoloji Kampüsü” açıldı Artık paran yoksa 'X'te yok