ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-ALES 1 sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

ALES sonuçları için değerlendirme süreci devam ediyor. 2024'ün ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 21 Nisan'da yapılmıştı. Sınav sonrasında soru cevap anahtarları 1 Mayıs'a kadar adayların erişimine açıktı. Adaylar, şimdi ALES'ten aldıkları puanı merak ediyor. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları nasıl öğrenilir?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-ALES 1 sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları merakla bekleniyor. Lisansüstü eğitim almak isteyenler, 21 Nisan'da yapılan 2024-ALES/1 sınavına katılmıştı. Sınav sonrası netlerini hesaplayan adaylar, ÖSYM'den ALES sınav sonuçları açıklandı duyurusunun yayınlanmasını bekliyor. Peki, ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ALES sınav sonuç tarihi...

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES değerlendirmesinde dört yanlış bir doğruyu götürecek şekilde ham puan hesaplanıyor. Bu ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak. Bu değerlendirme sonrasında belirlenen ALES sonuçları, 10 Mayıs 2024'ta açıklanacak.

ALES SONUÇLARI NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

21 Nisan 2024'te yapılan ALES 1 sınav sonuçları, TC kimlik numarası ve şifre ile sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. 

2024 ALES BAŞVURU - SINAV TAKVİMİ

ALES/2 SINAV TARİHİ : 28 Temmuz 2024
ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ : 3-12 Haziran 2024

ALES/3 SINAV TARİHİ : 17 Kasım 2024
ALES/3 BAŞVURU TARİHLERİ : 1 - 9 Ekim 2024

 

Survivor All Star'da kim elendi? Düelloyu kim kaybetti, Survivor'a kim veda etti? 1 Mayıs'ta Borsa açık mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı (yarın) borsada işlem yapılıyor mu? 1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs İşçi Bayramı (Yarın) PTT ve kargolar açık mı? 1 Mayıs'ta eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler çalışıyor mu?