Seçim ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor?

Seçim günü yaklaşıyor. Türkiye, 2024 yerel seçimi için sandık başına gidecek. Mahalli İdareler Genel Seçimi ile yeni il belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, köy ve mahalle muhtarları oyuyla seçilecek. Peki, seçim ne zaman, kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor?

Seçim ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor?

Yerel seçim ne zaman? Türkiye, beş yılda bir yapılan belediye seçimlerine odaklanmış durumda. Partiler son çalışmalarını yaparken vatandaşlar, seçim gününü merak ediyor. Peki, 2024 yerel seçimleri ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 

Seçim ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? - Resim : 1

YEREL SEÇİM NE ZAMAN, KAÇ GÜN KALDI?

2024 Mahalli İdaresi Genel Seçimi, 31 Mart Pazar günü yapılacak. Yani yerel seçime 3 gün kaldı. 

Seçim ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? - Resim : 2

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, oy verme günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar uygulanacak yasakları belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak olacak.

Seçim ne zaman? Seçime kaç gün kaldı? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? - Resim : 3

SEÇİM YASAKLARI NELERDİR?

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin f bendinin 1, 2, 3 ve 5 numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Nisan ara tatiline kaç gün kaldı? YKS 2. geç başvuru için son gün: Başvuru saat kaçta bitiyor? Patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu kameralarda Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?