Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçime çok az zaman kaldı. Vatandaşlar, sandık başına gidecek ve yerel seçim için oylarını kullanacak. Peki, oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları ne zaman açıklanmaya başlanacak? İşte YSK açıklaması...

Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart Pazar günü yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu, pazar günü sandık başına gidilecek seçim için oy verme ve sonuçların açıklanma saatlerini açıkladı. Peki, oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar...

Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? - Resim : 1

OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Güneşin doğuş ve batış saatlerine ilişkin değerlendirmelere göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi.

Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? - Resim : 2

Diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? - Resim : 3

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre; 31 Mart Pazar günü her türlü yayın organlarında seçim tahminleri, seçim sonuçları, seçime dair yorumlar yapılması saat 18.00'e kadar yasak olacak. 18.00 ile 21.00 saatleri arasında sadece YSK açıklama yapabilecek. 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. Fakat YSK, seçim günü bu saatleri değiştirebilir ve öne alabilir.

4 ayrı kadına aynı saldırı! Sokakta yürürken yumruklandılar Sokak röportajında skandal sözler! "Kapalılar öcü" Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon TL'lik soru ve cevabı neydi? Bakan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ikramiye ödeme günlerini açıkladı!