Anneler günü ne zaman 2024? Anneler Günü mayısın kaçında kutlanıyor?

Anneler Günü tarihi yaklaşıyor. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü, 2024'te hangi güne denk geldiği araştırılıyor. Bir gün bile olsa onları hediyeler ve sürprizler ile sevindirmek istediğimiz Anneler Günü için hazırlıklar başladı. Peki, Anneler Günü ne zaman, mayısın kaçında? İşte Anneler Günü tarihine dair bilgiler...

Anneler günü ne zaman 2024? Anneler Günü mayısın kaçında kutlanıyor?

Anneler Günü, yaklaşan mayıs ayı nedeniyle araştırılmaya başlandı. Mayıs ayının bir pazar günü kutlanan Anneler Günü, onlara özel olduğunu hissettirmek için sürprizlerin hazırlandığı, hediyelerin alındığı özel bir gün. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü mayısın kaçıncı pazarında kutlanıyor? 

Anneler günü ne zaman 2024? Anneler Günü mayısın kaçında kutlanıyor? - Resim : 1

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, MAYISIN KAÇINDA?

Ülkemizde Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanıyor. 2023'te Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

Anneler günü ne zaman 2024? Anneler Günü mayısın kaçında kutlanıyor? - Resim : 2

ANNELER GÜNÜ NEDİR, NASIL BAŞLADI?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Kadife'ye 'insan' eli değdi İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? 27 Nisan 2024 İSKİ güncel baraj doluluk verileri Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başladı mı, kılavuz yayımlandı mı? Bugün en son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu?