Arefe ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı arifesi ne zaman, kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayram tatili yaklaştıkça arefe ne zaman araştırması sıklaştı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili ile hem tatil yapabilecek hem de kurban ibadetini yerine getirecekler. Peki, arefe ne zaman, hangi gün, ne kadar kaldı? İşte 2024 Kurban Bayramı tarihleri...

Arefe ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı arifesi ne zaman, kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı, yılın ikinci dini bayramı olup yarım gün tatil sayılan arife günü ile 4,5 tatil imkanı sağlıyor. Kurban ibadetinin de yerine getirildiği bayram tatili süresi kamu çalışanları için dokuz güne çıkarıldı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, arefe ne zaman, hangi gün? 

AREFE NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Kurban Bayramı, hicri takvimde Zilhicce ayının 10. günü başlıyor ve dört gün sürüyor. 2024'te Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlıyor. Yani arefe 15 Haziran Cumartesi günü. Bayram arifesine dört gün kaldı Kurban Bayramı 4. günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Bayramdan sonra gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından idari izin kapsamına alındı. Böylece kamu çalışanları için bayram tatili dokuz güne çıkarıldı.

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Arife günü 15 Haziran Cumartesi
1. günü 16 Haziran Pazar
2. günü 17 Haziran Pazartesi
3. günü 18 Haziran Salı
4. günü 19 Haziran Çarşamba

Bugün hava nasıl olacak, havalar serinliyor mu, ne zaman? Datça açıklarında deprem! Kaç şiddetinde, ne zaman, nerede oldu? Datça açıklarında korkutan deprem Survivor'da ilk finalist kim oldu?