Bayraktar TB3 yerli sistemlerle 25. uçuşunu tamamladı

Türkiye yine gurur dolu anlar yaşadı. Bayraktar TB3, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Sistemi ile gerçekleştirdiği 25. uçuşunu tamamlayarak toplamda 196 saatlik uçuş süresine ulaştı. İşte o anlar...

Bayraktar TB3 yerli sistemlerle 25. uçuşunu tamamladı

Baykar Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı (İHA), ASELSAN tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 elektro-optik keşif ve hedefleme sistemi ile 25. uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan testte 6 saat süren bir uçuş gerçekleştirdi. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 196 saate ulaştı.

Bayraktar TB3 yerli sistemlerle 25. uçuşunu tamamladı - Resim : 1

25. UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500, Kanada ambargoları sonrasında geliştirilen ve şu anda Türkiye’nin sahip olduğu en ileri teknolojiler arasında yer alan elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir.

Ayrıca ASELFLIR-500 sisteminin entegrasyonu yerli ve milli imkanlarla geliştirilen teknolojilerin savunma alanındaki önemini bir kez daha kanıtladı. Bayraktar TB3’ün gelecek testleri ise aralarında TCG Anadolu gemisinden kalkış ve iniş testlerinin de bulunduğu, deniz üstü operasyon kabiliyetlerinin genişletilmesine odaklanacak.

Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Şirin Payzın kaza geçirdi İtikafa ne zaman girilir? Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek?