Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı?

Bayram tatili tarihleri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle araştırılıyor. Bugün Ramazan'ın 18. orucu tutuluyor. Ramazan Bayramı'na az bir süre kaldı. Tatilin yaklaşması ile birlikte bayram tatili ne zaman, ayın kaçında başlıyor, kaç gün tatil merak ediliyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? İşte Diyanet Ramazan Bayramı tarihi...

Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı?

Bayram tatili ne zaman başlıyor sorgulaması, ilerleyen Ramazan ayı ile birlikte artmaya başladı. Ramazan ayının bitmesiyle üç günlük Ramazan Bayramı kutlanacak. Çalışanlar, bayram tatilini değerlendirmek istiyor ve Ramazan Bayramı ayın kaçında başlıyor öğrenmek istiyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatiline kaç gün kaldı? 

Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? - Resim : 1

ARİFE NE ZAMAN?

Ramazan'ın son orucunun tutulacağı arife günü, 9 Nisan Salı günü. Arife günü, yarım gün tatil sayılıyor. 

Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? - Resim : 2

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor, 12 Nisan Cuma günü sona eriyor. 

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı
1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

Bayram tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? - Resim : 3

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, 9 GÜN MÜ?

Ramazan Bayramı tatili için Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum." sözleri ile bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkarıldığını açıkladı.

Cuma hutbesi yayınlandı mı, konusu nedir? Fitre ne kadar 2024? Fitre ne zaman verilir? Cübbeli Ahmet'ten ihraç yanıtı İftara ne kadar kaldı? Bugün iftar saat kaçta?