CUMA GECESİ OKUNACAK SURELER | Cuma günü yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve tesbihler nelerdir?

Müslümanlar için her gün değerlidir kıymetlidir fakat Cuma gününün İslam alemi için ehemmiyeti ve önemi çok büyüktür. Sevapların kat kat arttığı edilen duaların yapılan ibadetlerin kat kat mükafatlandırıldığı bir gündü. Peki, cuma günün hangi ibadetler yapılır cuma günü nasıl dua edilir? Bu kıymetli ve önemli gün için bilinmesi gerekenler...

CUMA GECESİ OKUNACAK SURELER | Cuma günü yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve tesbihler nelerdir?

Müslüman aleminin bayramı olarak bilinir cuma yapılan ibadetlerin sevabı bu özel ve kıymetli günde fazlasıyla verilir. Allah Cuma gününün önemini Kuran’ı Kerim’de şu şekilde buyurmuştur; "Ey İman Edenler, Cuma günü Namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin için daha iyidir."

Hazreti Adem cuma günü yaratılmış, cuma günü cennete girmiş ve cuma günü cennetten çıkartılmıştır. Kıyametin de cuma günü kopacağı bilinmektedir. Cuma gününü ibadet ederek tesbihler çekerek varsa kaza namazlarını kılarak geçirmeli. Bu gün içerisinde ibadetle Kuran’ı Kerimle meşgul olunmalı cuma gününü en iyi şekilde değerlendirmek için her vaktin kıymeti bilinmeli...

CUMA GECESİ OKUNACAK SURELER | Cuma günü yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve tesbihler nelerdir? - Resim : 1

CUMA GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Cumanın gelmesiyle ilk olarak temizlenmek gerekir gusül abdesti alarak temiz elbiseler giymek cuma günü yapılması gereken en önemli şeylerdir.

Güzel kokular sürünmek cuma günü çok faziletlidir. Cemaate katılmak Cuma günü yapılacak en güzel ibadetlerden biridir. Cuma namazını cemaatle camilerde kılmak gerekir. Kuran’ı Kerim okumak çok kıymetlidir dua etmek Cuma gününü Perşembe gecesinden başlayarak karşılamak gerekir.

Namaz bitince yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfundan rızk isteyin Allah’ı çok anınki mutluluğa erişirsiniz. Güneşin doğduğu her gün çok kıymetlidir fakat Cuma günü güneşin doğduğu en hayırlı gündür.

Cuma günü daha sakin ılımlı insanlara karşı saygılı ve sevgi dolu davranmak gerekir. Cuma’nın özel bir gün olduğunu bilerek davranan her Müslüman kişi Cuma gününü en kıymetli ve güzel şekilde geçirmiş sayılır.

CUMA GECESİ OKUNACAK SURELER | Cuma günü yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve tesbihler nelerdir? - Resim : 2

CUMA GÜNÜ OKUNACAK DUALAR VE TESBİHLER

Cuma Günü Kuran’ı Kerim okunmalı Cuma suresi, Yasin-i Şerif, Fetih süresi, Tebareke, Amme okunmalı. Vakit varsa zamanınınız uyuyorsa mutlaka bu duaların hepsini okumaya çalışmalısınız. Ayrıca cuma günü Kehf süresini okumanın büyük sevabı vardır.

Cuma günü ayrıca bol bol salavat getirilir Peygamber Efendimize bu günde bol bol salavat getirmek gerekir.

Cuma namazından sonra yüz defa "Ya Gaffar" okunmalıdır.

Akşama doğru "Ya Veliyy" okuyanların tüm hayırlı dilekleri kabul olunur Allah’ın izniyle.

CUMA GECESİ OKUNACAK SURELER | Cuma günü yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve tesbihler nelerdir? - Resim : 3

Ayrıca Cuma günü bin defa "Ya Muhsi" okuyan kişinin kıyamet günü hesabı kolaylaşır. Yine bin defa Ya Vali ismi şerif okunursa bu günde dua edenin duası kabul olunur yapacağı işleri kolaylaşır.

Cuma namazını kıldıktan sonra yüz defa "Ya Gafur" ismi şerifi okunmalı bu ismi şerifi okuyan kimsenin Allah hidayete ermesini sağlar kalp gözü açılır.

Son olarak Cuma namazında hutbe dinlerken hutbe anında yüz defa "Ya Basir" ismi şerifi okunmalı bu ismi şerifi okuyan Müslüman kişiyi Allah affeder bağışlar.

Sadri Alışık Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Çocuğu Var? Kaç Yaşında Öldü? Ertan Saban Kimdir? Kaç Çocuğu Var? Evli Mi? Eşi Kimdir? Necip Fazıl Kısakürek Kimdir? Ünlü Şair Neden Cezaevine Girdi? Neden Öldü? Yüsra Geyik Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim, Evli Mi?