Hac kesin kayıtları başladı mı, ne zaman?

2023 hac kuraları çekildi. Diyanetin açıklamasına göre bu sene 83 bin kişi hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek. 2 milyonun üzerinde kişinin beklediği hac kuraları sonuçları yayımlandı. Peki, hac kuraları nasıl, nereden sorgulanır? Hac kesin kaydı nasıl yapılır? Hac kayıtları hangi tarihlerde yapılacak?

Hac kesin kayıtları başladı mı, ne zaman?

Hac kuraları dün Diyanet İşleri tarafından çekildi ve sonuçlar e-devlet üzerinden yayımlandı. 2023 hac kura sonuçlarına göre vatandaşlar, hac kesin kayıtlarını yaptıracak. İlk defa kayıt yaptıran 221 bin kişi ile 2,5 milyona yakın vatandaş, hac kuralarını bekliyordu. Peki, hac kesin kayıtları ne zaman başlıyor? Hac kesin kaydı nasıl yapılır? Hac yolculuğu ne zaman başlıyor?

HAC KURALARI SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan 2023 hac kura çekilişi sonuçları, e-devletten öğreniliyor. Aşağıdaki TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlete giriş yaptıktan sonra hac işlemleri sayfasından sonuçları öğrenebilirsiniz.

HAC KURALARI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

HAC KESİN KAYIT TARİHLERİ NEDİR?

Hac kesin kayıt tarihleri, 13-24 Mart 2023 olarak açıklandı.

HAC KESİN KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Hac kura sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazananlar; kayıtlarını e-devlet sistemi üzerinden kendileri yapabileceği gibi, Başkanlıkla gitmek isteyenler il müftülükleri, acentalarla gitmek isteyenler ise Başkanlıkla sözleşme imzalayan acentalardan kayıtlarını yaptırabilecekler.

HAC BOŞ KONTENJAN KAYITLARI NE ZAMAN?

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HAC YOLCULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanetin açıklamasına göre 2023 Hac çıkışları 30 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında olurken, dönüşler ise 3-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.​

Adana'dan limon kokuları yükseliyor: İplere asıp kurutuyorlar! 9 Mart Perşembe Müge Anlı'da neler yaşanacak? En son ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? D-650’de tır şarampole uçtu! Adapazarı istikametinde uzun kuyruklar oluştu