Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce...

Zambiya'daki Kalambo Nehri'nin kıyısında antik yontulmuş kütükler keşfeden bilim insanları, aynı zamanda tarihteki en eski yapıyı da keşfetmiş oldular. Üstelik, henüz modern insanın varlığından önce inşa edildiği düşünülen bu yapının geçmişi 476 bin yıl öncesine dayanıyor! İşte en eski yapıya dair detaylar...

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce...

Zambiya'nın Kalambo Şelalesi yakınlarında bulunan bir alanda kazı yapan arkeologlar, hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar! Modern insanın varlığından önce inşa edildiği düşünüle yapıları keşfeden arkeologlar şaşkınlıklarını gizleyemediler! İşte detaylar...

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 1

Nature dergisinde yer alan makaleye göre, Liverpool Üniversitesinden bilim adamları, Zambiya'da bulunan Kalambo Nehri'nin kıyısında antik yontulmuş kütükler keşfetti. Bu keşfedilen kütük ve aletlerin, henüz modern insanın (Homo sapiens) var olmadan önceki döneme ait olduğu düşünülüyor.

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 2

Alanda keşfedilen 4 ahşap buluntunun; çentikli bir dal, kesilmiş iki büyük kütük, bir kazma çubuğu ve bir kamanın 476 bin yıl öncesine dayandığını tespit ede arkeologlar, bunların yanı sıra sivri ahşap sopalar da buldular.

İNSANLIĞIN İLK DÖNEMİNE AİT TARİHİ ANLAYIŞ BÜTÜNÜYLE DEĞİŞEBİLİR

Kütüklerin yüksek bir yer inşa etmekte ya da barınak yapımında kullanıldığı tahmin edilirken, keşfin insanlığın ilk dönemine ait tarihi anlayışı bütünüyle değiştirebileceği belirtildi.

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 3

SUYUN ÜZERİNDEN GEÇEBİLMEK ADINA İNŞA EDİLMİŞ OLABİLİR

Bulunan tahta parçalarının üzerindeki taş aletlerle yapılmış çentikler dikkati çekerken araştırmacılar, eski insansı (hominin) türlerinden birinin, suyun üzerinden geçebilmek için yürüyüş yolunu yükseltme amacıyla iki büyük kütüğü birleştirmeye çalıştığını ve bunu yaparken de söz konusu aletleri kullandığını ifade etti.

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 4

2000'li yıllardan bu yana Kalambo Şelaleleri'ndeki arkeolojik alanda araştırmalar yapan Liverpool Üniversitesinden Larry Barham ve ekibi, bölgede taş kalıntılar arıyordu.

Larry Barham, "'Taş Devri' etiketini unutun, bu insanların ne yaptığına bakın: Ahşaptan yeni ve büyük bir şey yaptılar. Nehir kenarında oturup günlük işlerini yapabilecekleri bir platform kurarak, hayatı kolaylaştırmak için çevrelerini dönüştürdüler." dedi.

"DAHA ÖNCE GÖRMEDİKLERİ BİR ŞEYİ YAPTILAR"

Bilim insanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Daha önce hiç görmedikleri, daha önce var olmayan bir şeyi üretmek için zekalarını, hayal güçlerini ve becerilerini kullandılar.

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 5

BU KEŞİFTEN ÖNCE KEŞFEDİLEN EN ESKİ YAPI 9 BİN YILLIKTI

Barham, bu keşiften önce keşfedilen en eski ahşap yapının sadece 9 bin yıllık olduğunu da sözlerine ekledi.

Henüz modern insan yokken inşa edilmiş en eski yapı keşfedildi! 476 bin yıl önce... - Resim : 6

CEO'ya 50 milyonluk boşanma davası! Aylık 500 bin TL nafaka Çanakkale Boğazı'nda arıza yapan tanker onarıldı! Boğaz trafiği 2 yönlü açıldı Yaktığı anıza düşen yaşlı adam can verdi Diyanet cuma hutbesini yayımlandı: Bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir?