Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? 2024 Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece idrak edilecek?

Kadir Gecesi, mübarek Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de belirtilen Kadir Gecesi, İslam aleminde dualar ve ibadetler ile idrak edilecek. Vatandaşlar, bugün Kadir Gecesi mi merak ediliyor. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi gece? İşte Diyanete göre 2024 Kadir Gecesi tarihi...

Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? 2024 Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece idrak edilecek?

Kadir gecesinin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, genellikle Ramazan’ın yirmi yedinci gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Yani Ramazan'ın 26'sını 27'sine bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek. Diyanet, 2024 yılında Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor, hangi gece idrak edilecek açıkladı. Peki, Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece? 

Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? 2024 Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece idrak edilecek? - Resim : 1

KADİR GECESİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Ramazan'ın 27. gecesi olan Kadir Gecesi, 5 Nisan Cuma'ya denk geliyor. Kadir Gecesi, 5 Nisan Cuma'yı 6 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece idrak edilecek.

"Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah`tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir, 1).

Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? 2024 Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece idrak edilecek? - Resim : 2

PEYGAMBERİMİZDEN KADİR GECESİ DUASI

Hz. Âişe (ra.), Peygamberimize sordu:

— Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesine tesadüf edersem nasıl dua edeyim? Peygamberimiz;

"Allahümme inneke afüvvün kerimün tühibbü’l-afve fe’fu annî."  (Allahım, sen affedicisin, affetmeyi seversin beni de affeyle, diye dua et) buyurdu. (Tirmizî, Da’avât, 84)

Kadir Gecesi ne zaman, bugün mü? 2024 Kadir Gecesi hangi gün, hangi gece idrak edilecek? - Resim : 3

KADİR GECESİ’NİN FAZİLETLERİ

Bu geceye Kadir gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır. Çünkü:

a) Kur`ân-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.

b) Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.

c) Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Teâlâ`nın ezelî kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312).

d) Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner.

e) Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mü`mine selam verirler.

Az önce deprem nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu 4 Nisan 2024? Bugün hava nasıl olacak 4 Nisan 2024? Tut seçim sonuçları 2024: Adıyaman Tut belediye başkanı kim oldu? Sincik seçim sonuçları 2024: Adıyaman Sincik belediye başkanı kim oldu?