Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Hicri takvime göre Kurban Bayramı, Zilhicce ayının onunda başlıyor ve dört gün sürüyor. Diyanet, 2024 Kurban Bayramı ne zaman açıkladı. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün, hangi günlere denk geliyor? İşte 2024 Kurban Bayramı takvimi...

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, hangi günlere denk geliyor merak ediliyor. Hac ibadeti ile birlikte başlayan Kurban Bayramı, Hicri takvime göre Zilhicce ayının onunda başlıyor. Diyanet, 2024 dini günler takvimi ile Kurban Bayramı tarihini açıkladı. Peki, 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili hangi günlere denk geliyor, kaç gün? 

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün? - Resim : 1

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024?

Kurban Bayramı, hicri takvimde Zilhicce ayının 10. günü başlıyor ve dört gün sürüyor. 2024'te Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor. Kurban Bayramı birinci günü 16 Haziran Pazar. Kurban Bayramı 4. günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar
Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi
Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı
Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Bayram tatili kaç gün? - Resim : 3

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Bayramdan sonra gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri hafta sonu ile birleştirilirse Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkabilir.

Bugün hava nasıl olacak 1 Mayıs 2024? Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarışı! Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde? Yollar göle döndü Yavuz Turgul Kimdir? Kiminle Evli? Itır Esen ile Neden Ayrıldı? Çocukları Var Mı?