Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı

Depremin ardından sel felaketiyle de sarsılan afet bölgelerinde yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyinde yağmurun etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü ise yağışların Malatya ile Kahramanmaraş'ın kuzeyinde akşam saatlerinden sonra soğumayla karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı

6 Şubat felaketinde ağır yıkım yaşayan afet bölgeleri geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle de sarsılmıştı. Yaşanan felakette 17 kişi yaşamını yitirmişti. Deprem bölgesi Şanlıurfa'da dün de yağışlar etkili oldu. Yağışlar sonucu birçok yol, cadde ve ev sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yağışlar afet bölgesinde etkili olmaya devam edecek.

YARIN YAĞMUR ETKİLİ OLACAK
Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yarın Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyinde yağmurun etkili olması bekleniyor.

Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde de gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ile Osmaniye'nin kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli, Hatay'ın batısı ile Kahramanmaraş'ın kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇOK BULUTLU VE YAĞIŞLI
Bölge genelinin, çarşamba günü ise çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Malatya ile Kahramanmaraş'ın kuzeyinde akşam saatlerinden sonra soğumayla karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ FIRTINA
Rüzgarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile deprem bölgesinin yüksek ilçelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Beklenen kuvvetli yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı ve çadır uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

28 MART SALI

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı - Resim : 1

29 MART ÇARŞAMBA

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı - Resim : 2

30 MART PERŞEMBE

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı - Resim : 3

31 MART CUMA

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı - Resim : 4

1 NİSAN CUMARTESİ

Meteoroloji'den deprem bölgesi için yağmur ve kar uyarısı - Resim : 5

Otel yangınında gözaltılar var Orucu bozmak 61 gün kefaret gerektirir mi? Kurban Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? İftara ne kadar kaldı? 27 Mart Pazartesi iftar vakitleri