Şaban Sevinç Kimdir? Ne İş Yapmaktadır? Ailesi Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Şaban Sevinç kimdir ve hangi medya kuruluşlarında çalışmıştır? Kariyerine nasıl başlamış ve hangi görevlerde bulunmuştur? Ailesi kimlerden oluşmaktadır? Tüm bu soruların cevaplarını öğrenmek için haberin tamamını okuyun!​

Şaban Sevinç Kimdir? Ne İş Yapmaktadır? Ailesi Kimdir? Hayatı ve Biyografisi
Şaban Sevinç Kimdir

Şaban Sevinç, 1 Mayıs 1964'te Samsun'un Bafra ilçesinde doğmuş bir gazeteci ve TV sunucusudur. 1981'de Bafra Lisesi'nden mezun oldu ve 1988'de Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olarak gazetecilik kariyerine başladı. Sevinç, 1987'de Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda gazeteciliğe başladı ve 1989'da Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya devam etti. Kısa bir süre askerlik yaptıktan sonra Hürriyet Gazetesi'nde CHP ve Parlamento Muhabiri olarak çalıştı.

2005 yılında TBMM tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçildi. 2012 yılında Halk TV Genel Müdürlüğü görevini üstlendi ve 2019'da istifa etti. Gazeteci ve TV sunucusu olarak kariyerine devam eden Sevinç, 2019'dan itibaren Bizim TV kanalında Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktadır. 1991 yılında Selma Sevinç ile evlenen Şaban Sevinç'in Melisa ve Devrim Can adında iki çocuğu vardır​.

Şaban Sevinç Kimdir? Ne İş Yapmaktadır? Ailesi Kimdir? Hayatı ve Biyografisi - Resim : 1

Şaban Sevinç’in Eğitim Hayatı

Şaban Sevinç, Samsun'da Bafra Lisesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur​​.

Şaban Sevinç Kariyerinde Hangi Görevlerde Bulundu?

Gazetecilik kariyerine Milliyet Gazetesi’nde başlamış ve Hürriyet Gazetesi’nde CHP ve Parlamento Muhabiri olarak devam etmiştir. 2005 yılında RTÜK üyeliğine seçildi, 2012 yılında Halk TV Genel Müdürü oldu ve 2019'da bu görevinden istifa etti. Halen Bizim TV kanalında Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaktadır​​.

Şaban Sevinç’in Ailesi

1991 yılında Selma Sevinç ile evlenen Şaban Sevinç'in Melisa ve Devrim Can adında iki çocuğu vardır​​.

Abdülhak Hamit Tarhan Kimdir? Makber Şiirini Neden Yazmıştır? Behçet Necatigil Kimdir? Neden Öldü? En Bilinen Şiiri Nedir? Hangi Dönem Şaiiri? Yasemin Baradan Dündar Kimdir? Uğur Dündar ile Evli Midir? Türkiye Güzeli’nin Çocukları Var Mı? Aytaç Arman Kimdir? Neden Öldü? Ne Kanseriydi? Aytaç Arman İlk Eşi Kimdi?