Seçim görevi ücreti ne zaman yatar?

Seçim görevi ücreti, 14-28 Mayıs seçimlerinde görev alan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi ve Milletvekili seçimi yapılmıştı. 28 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı seçimi 2. turu yapıldı. Bu seçim sırasında sandık görevlisi olarak çalışanlar YSK'den gelecek haberi bekliyor. Peki, seçim görev ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 14 Mayıs ile 28 Mayıs seçim görevi ücreti farklı mı? İşte detaylar...

Seçim görevi ücreti ne zaman yatar?

Seçim sonuçları sonrasında sandık görevlisi ücreti ödeme takvimi halen araştırılıyor. 14 Mayıs ile 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. 14 Mayıs'ta ayrıca Milletvekili seçimi yapılmıştı. Seçim sırasında sandık görevlisi olarak görev yapan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun ücreti yatıracağı tarihi bekliyor. Seçim görevi ücreti ödeme tarihi kadar ücretin ne kadar da olacağı merak ediliyor. Peki, 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar?

SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATAR?

Seçim görevi ücreti için gözler YSK'de. Fakat Yüksek Seçim Kurulu'ndan konuya dair bir açıklama gelmedi. Bu iki seçimde de müşahit olarak görev yapanlara ücret ödenmeyecek. Sandık görevlisi ücretinin bu ay içinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

14 MAYIS İLE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDE ÜCRETLER FARKLI MI?

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi yapıldı. 28 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı seçimi 2. turu yapıldı. Bu iki seçimde görev alanlar, ücretlerin farklı olup olmadığını merak ediyor. YSK tarafından konuya dair resmi açıklama yapılmadı.

2023 SEÇİM GÖREVİ ÜCRETİ NE KADAR?

14 Mayıs ile 28 Mayıs seçimlerinde görev alanlara ödenecek ücret belli olmadı. Fakat daha önceki seçimlerde hesaplama yöntemi olarak 2000xmemur maaş katsayısı kullanılıyordu. Bu durumda 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

cumhurbaşkanlığı seçimi
Çapa'da yangın Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı? Çay tartışması pahalıya patladı Spor muhabiri Ecem Dinçkal kimdir?