Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

Taha Duymaz ile son dakika gelişmeleri takip ediliyordu. Kahramanmaraş depreminde enkaz altında kalan Taha Duymaz'ı ablası Semiha Duymaz duyurmuş ve kurtarılması için yardım istemişti. Bugün Taha Duymaz için acı haber geldi. Peki, Taha Duymaz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

Kahramanmaraş depremi, on ilde büyük kayıplara yol açtı. Sosyal medya fenomeni olan Taha Duymaz'ın da enkaz altında olduğunu ablası duyurmuştu ve kardeşinin kurtarılması için yardım istemişti. Hatay'da enkaz altında olan Taha Duymaz'ın son durumu, takipçileri tarafından takip ediliyordu. Fakat bugün Taha Duymaz'ın cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Peki, Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, aslen nereli? İşte genç fenomen hakkındaki bilgiler...

TAHA DUYMAZ KİMDİR?

Taha Duymaz, 1 Eylül 2003 Hatay doğumlu. Aslen Hataylı olan Taha Duymaz, Yayladağı İlçesi Güveççi Köyü nüfusuna bağlıdır. Orada doğmuş, yetişmiş ve yaşantısını günümüzde de doğup büyüdüğü köyünde sürdürmekteydi. Taha Duymaz’ın 12 kardeşi bulunmaktadır.

Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? - Resim : 1

Taha Duymaz aşçı, youtuber, sosyal medya fenomeni. Annesinin ve babasının işsiz olduğunu belirten Taha, geçim sıkıntısının da sebebi ile okul hayatını 4. sınıfta noktalamak zorunda kalmıştır.

Çok küçük yaşlardan itibaren yaşadığı araba fobisi nedeni ile köyünden de pek fazla çıkamamaktadır. Arabaya binmeden bile arabaya bineceği fikri ile hemen midesinin bulandığını ve başının döndüğünü söylemiştir. Bir akrabası tarafından bu konu ile ilgili psikologa götürülmüş ancak imkansızlıklar nedeni ile bir kez gitme şansı olmuştur.

Ailesinde de ciddi hastalıkları olan Taha Duymaz’ın babası KOAH hastası ve annesi ise birden çok hastalığı olan kronik astım, sedef ve migren gibi rahatsızlıklara sahip idi.

Taha Duymaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? - Resim : 2

2019 yılında yeniden kanalını açan Taha Duymaz Youtube ve İnstagram platformlarını karşılaştırdıktan sonra İnstagram üzerinden daha çok takipçinin dikkatini çektiğini keşfeder. Böylece İnstagram’a ağırlık vererek burada paylaşımlarını yapmaya başladı.

Yemek yaparken kendi içinde verdiği psikolojik savaşan azaldığı belirten Taha Duymaz, Posta gazetesi yazarı Dilara Doğan'a verdiği röportajında "sosyal medyayı bu kadar aktif kullanmak aklına nasıl geldi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Durumumuz iyi olmadığı için “Belki yeteneklerimi gösteririm, para kazanırım” düşüncesiyle 2015 yılında YouTube kanalı açtım. Küçük bir telefon vardı, onunla çekiyordum. Telefon bozulunca kanalı silmek zorunda kaldım. Sonrasında yine açtım, yine telefon bozuldu. 2019’da açtığımda aynı sorunu yaşamadım. Sonra baktım Instagram’a daha çok bakılıyor. Oraya da videolar çekip koymaya başladım. Kısa sürede takipçim arttı."

kimdir
Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl? En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Kandile özel resimli ve yazılı Cuma mesajları