Yaralı olarak ele geçirilen kadın terörist, Mehmetçik'in merhametini anlattı: Sırtlarına almak istediler

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi, 'Marya Umut' kod adlı Şengül Bulut ise yaralı olarak ele geçirildi. Mehmetçik, kadın teröristi sedye ile güvenli bölgeye taşıyıp ilk müdahaleyi yaparken, yaralı kadın o anları, "Beni bulduklarında ilk yaptıkları şey yaralarıma müdahale etmek oldu. Hiçbir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil" ifadeleriyle anlattı.

Irak'ın kuzeyinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yaralı ele geçirilen kadın terörist 'Marya Umut' kod adlı Şengül Bulut'un yaralarına Mehmetçik müdahale etti.

Milli Savunma Bakanlığı, o anlara ait videoyu paylaşırken, Türk askerinin kendisine gösterdiği şefkati anlatan terörist, "Beni sırtlarına almayı bile teklif ettiler. Yaklaşımları çok farklıydı, ben çok etkilendim" dedi.

Yaralı olarak ele geçirilen kadın terörist, Mehmetçik'in merhametini anlattı: Sırtlarına almak istediler - Resim : 1

"SU VERDİLER, YEMEK VERDİLER"

Şengül Bulut videoda, Türk askerinin kendisini yaralı halde bulduğunu belirterek, "Gerçekten bulduklarında ilk yaptıkları şey yaralarıma müdahale etmek oldu. Su verdiler, yemek verdiler, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Hatta beni bulundukları yerden çıkarmak için sırtlarına almayı bile teklif ettiler. Yaklaşımları çok farklıydı, ben çok etkilendim. Hiç bir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Sabahtan beri buradaki bütün arkadaşlar tüm yaralarımı tekrar tekrar açıp, pansuman ediyorlar, ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Bunu söylemek istedim, bu böyle bilinmelidir" ifadelerini kullandı. 

Yaralı olarak ele geçirilen kadın terörist, Mehmetçik'in merhametini anlattı: Sırtlarına almak istediler - Resim : 2

TERÖRİST HER ŞEYİ ANLATTI

Paylaşılan video ile ilgili yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, 'Marya Umut' kod adlı Şengül Bulut isimli kadın terörist de sağ ele geçirilmişti. Mehmetçiklerimiz tarafından yaraları tedavi edilen ve devletimizin şefkatini hisseden kadın terörist, kahraman askerlerimizin kendisine nasıl davrandığını anlatıyor" denildi. 

Yaralı olarak ele geçirilen kadın terörist, Mehmetçik'in merhametini anlattı: Sırtlarına almak istediler - Resim : 3

"DÜNYANIN HİÇBİR ORDUSUNDA SENDEN YOK"

Mehmetçik'in bu yaklaşımı, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rastlanmamıştır" sözünü akıllara getirdi.

Kaynak: DHA

Sakarya ve Kocaeli'nde denize girmek yasaklandı Sıcak havalar suyu uçurdu! Geriye sadece tuz kaldı Hayatını kaybeden Süleyman Özışık kimdir? Bu gece başlıyor! İki günlük yasak kararı