Yerel seçime kaç gün kaldı? 2024 yerel seçim ne zaman, hangi gün? Seçim yasakları nelerdir?

Yerel seçime çok az kaldı. Partiler, seçim için çalışmalarını sürdürürken vatandaşlar, seçime kaç gün kaldı merak ediyor. Beş yılda bir yapılan mahalli idaresi seçimleri için nerede oy kullanacağını gösteren oy pusulaları adreslere gönderildi. Sorgulama e-devletten yapılıyor. Peki, yerel seçim ne zaman, hangi gün? Seçim günü yasakları nelerdir?

Yerel seçime kaç gün kaldı? 2024 yerel seçim ne zaman, hangi gün? Seçim yasakları nelerdir?

Türkiye, bu hafta sonu yapılacak yerel seçime kilitlenmiş durumda. 81 il, ilçeler, mahallelerde belediye başkanı, muhtarı belirleyecek oylar kullanılacak. Sandık başına gidecek vatandaşlar, seçime kaç gün kaldı merak ediyor. Peki, yerel seçim ne zaman, hangi gün yapılacak? Seçim yasakları nelerdir? İşte YSK'den konuya dair açıklamalar...

Yerel seçime kaç gün kaldı? 2024 yerel seçim ne zaman, hangi gün? Seçim yasakları nelerdir? - Resim : 1

YEREL SEÇİM NE ZAMAN, KAÇ GÜN KALDI?

Yerel seçime beş gün kaldı. 2024 yerel seçimleri 31 Mart Pazar günü yapılacak.

Yerel seçime kaç gün kaldı? 2024 yerel seçim ne zaman, hangi gün? Seçim yasakları nelerdir? - Resim : 2

SEÇİM YASAKLARI NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, oy verme günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar uygulanacak yasakları belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin f bendinin 1, 2, 3 ve 5 numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde kaç oldu? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekilişi ne zaman yapılacak? Prof. Dr. Ercan: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir Az önce deprem nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu son dakika?