Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına enerji verildi

6 Şubat günü meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilimizde bir aydan fazla bir süredir enerji, su, barınma gibi temel ihtiyaç sorunları devam ediyor. Depremde ağır ve orta hasar alan binalara girişler yasakken, hasarsız ve hafif hasarlı yapılarda ise ısınma ve enerji sorunu baş gösteriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesindeki binaların tamımına yakınının enerji probleminin çözüldüğü bilgisi verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına enerji verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, 6 Şubat günü meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ildeki enerji problemine ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Yapılan yoğun çalışmalar sonucu elektrik ve doğal gaz iletim hatlarındaki sorunlar hızla giderilmiştir. Deprem bölgesinde yer alan 11 ilimizde 6 milyon 18 bin 718 elektrik abonesi bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakını enerjilendirilmiştir. Diğer yandan deprem bölgesinde toplam 1 milyon 821 bin 52 doğal gaz abonesi bulunmaktadır. Yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesindeki binaların yüzde 96,7'sine doğal gaz arzı sağlanmıştır. Elektrik arzından farklı olarak, doğal gaz arzında ekiplerin binaları ve iç tesisatları tek tek kontrol etmesi gerekmektedir. Yapılan bu incelemeler sonrası herhangi bir sorun tespit edilmeyen dairelere doğal gaz verilmektedir.

YOĞUN HASARLI BÖLGELER HAKKINDA
Ayrıca, yoğun hasarlı bölgelerin içinde bulunan hasarsız binalara doğal gaz arzına ilişkin çalışmalar enkaz kaldırma çalışmalarına paralel olarak devam etmektedir. Teknik olmayan sebeplerden ötürü elektrik ve/veya doğal gaz hizmetinden yararlanamayan vatandaşlarımız elektrik için Alo 186’yı, doğal gaz için Alo 187’yi arayarak, gerekli kontroller sonrası elektrik ve doğal gaz hizmetinden faydalanabilirler" denildi.

Kaynak: DHA

deprem
Yardım malzemelerini evine getiren emniyet personeli tutuklandı Ağır hasarlı binalar neden hemen yıkılmıyor? Basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı! Binalara zorunlu sismik izolatör