Laleli'de kiracısını çıkartmak isteyen mülk sahibi akıl sır ermeyen yöntemler denemeye başladı, dükkana sarımsaklı su ve yağ akıttı

Fatih Laleli'de kirayı neredeyse 23 katına çıkartmak isteyen mülk sahibi ile kiracısı arasında yaşanan anlaşmazlık inada döndü. Dükkan sahibi M.Ş.'nin, kiracısını çıkarabilmek için ilk önce kullanılan ortak elektriği kestiği daha sonrasında ise dükkanın üst katında bulunan dairesinin zemininde delikler açarak tavandan müşteri kaçırmak için sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu döktüğü iddia edildi.

Laleli'de dükkan sahibi M.Ş.'nin, kiracısını çıkarabilmek için delikler açtığı, tavandan müşteri kaçırmak için sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu döktüğü iddia edildi.

100 BİN LİRALIK ZARAR
2018 yılından beri kiracı olan Guiaunai Roustamova, "Kirayı 112 bin liraya yükseltmek istedi, kirada uzlaşamadık. Mağazanın tavanında delikler açtı. Sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu dökmeye başladı. Bu nedenle mağazada hasar oluştu, kıyafetler kullanılamaz hale geldi. Aşağı yukarı 100 bin liralık zararım var" dedi.

Fatih Laleli'de tekstil mağazası işleten Guiaunai Roustamova dükkan sahibi ile kiraya zam talebi konusunda yaklaşık 1 buçuk yıldır sorun yaşıyor.

Roustamova'nın iddiasına göre dükkan sahibi M.Ş. haziran ayında 5 bin Türk lirası olan kira bedelini 6 bin dolar yani güncel dolar kur değeriyle yaklaşık 112 bin Türk lirasına yükseltmek istedi. 

23 KATI KİRA İSTEMİŞ
Kira bedelini neredeyse 23 katına çıkartmak isteyen mülk sahibi, kiracısı Guiaunai Roustamova'ı dükkandan çıkarabilmek için çeşitli yollar denedi.

Kirayı yükseltmek isteyen mülk sahibi Temmuz ayında ortak kullandıkları elektriği keserek dükkanın satış yapmasını engelledi.

Roustamova, dükkanı aydınlatabilmek için akü kullanmaya başladı.

NELER YAPMAMIŞ Kİ
Eylül ayında ise mülk sahibi kendisine ait olan üst katın zeminini delerek mağazanın tavanında delikler açtı.

Mülk sahibi M.Ş., dükkana müşteri gelmesin diye açtığı deliklerden aşağıya sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu dökmeye başladı. Bu nedenle mağazada hasar oluştu.

MÜLK SAHİBİ İDDİALARI YALANLADI
DHA muhabirine konuşan mülk sahibi M.Ş., kiracısı Roustamova'nın iddialarının doğruyu yansıtmadığını, istenilen kira bedelinin yanlış aktarıldığını ve söz konusu deliklerden akan suların mağazanın üst katında tadilat yapılmasından kaynaklı olduğunu belirtti.

"ÇALIŞAMAZ HALE GELDİK"
Kira bedeli ilgili sorunlar pandeminin sonuna doğru başladığını belirten Guiaunai Roustamova, "Pandemide açık olmamıza rağmen bizden kira talep etti. Biz ona rağmen kiranın hepsini ödedik. Pandemi sonrası mülk sahibi bizi yanına çağırarak fahiş bir rakam istedi. Biz uzun süre boyunca kirada uzlaşamadık. Geçtiğimiz haziran ayında anlaşmazlıklar arttı. Mal sahibi temmuz ayında elektriğimizi kesti. Mağazamızı şu anda aküyle çalıştırıyoruz. Daha sonra hakaret ve küfürlerle karşı karşıya kaldık. Şu anda da eylül ayından beri çok büyük mağduriyet yaşıyorum. Tavanımızı delmeye başladı. Çalışamaz hale geldik. Delikten devamlı su akıtmaya başladı. Daha sonra biz deliği kapatmamıza rağmen tekrardan delik açıp sarımsaklı su ve sirke dökmeye başladı. Bir aydır bunlar artmaya başladı. Davamız devam ediyor. Biz kiramızı düzenli ödememize rağmen böyle bir mağduriyet yaşıyoruz. Bizim kiramız 5 bin lirayken bizde 6 bin dolar istedi. Aşağı yukarı 100 bin liralık zararım var. Ürünlerim çok fazla zarar gördü" diye konuştu.

Kaynak: DHA