Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Blinken aralarında senatör Menendez'in de bulunduğu kongre yetkilileriyle Türkiye’ye F-16 satışı için görüştü" denildi. Beyaz Saray'dan görüşmeye dair yapılan açıklamada ise "Biden ve Erdoğan ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü." ifadeleri yer aldı.

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesinin ikinci gününde ABD Başkanı Joe Biden'la bir araya geldi. 1 saat 15 dakika süren kritik zirvede önemli konu başlıkları ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, görüşme sonrası Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili açıklamada bulundu.

"BİDEN YÖNETİMİ, TÜRKİYE'YE F-16 VERİLMESİNİ DESTEKLİYOR"

Matthew Miller, "Kongre adına konuşamam. Biden yönetimi, Türkiye'ye F16 verilmesini destekliyor. Dışişleri Bakanı Blinken'ın Senator Menendez dahil birçok Kongre üyesi ile görüşmeleri oldu." dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan da açıklama geldi.

Açıklamada, "Biden ve Erdoğan ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü. Biden, İsveç ve NATO ile anlaşmaya varması nedeni ile tebrik etti." ifadelerine yer verildi.

Türkiye’ye yönelik silah ambargosu kalkıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden paylaşımı Ukrayna NATO'ya katılabilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüştü