Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile New York'taki Türkevi'nde görüşen Elon Musk'ın oğlu gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın top hediye ettiği X Æ A-12'nin anlamı ve okunuşu merak konusu oldu. İşte Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının detayları.

Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesi her detayıyla dikkat çekti. Musk'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını elinde taşırken görüntülenmesi, Musk'ın oğlu ve oğluna hediye edilen futbol topu.

Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu! - Resim : 1

MUSK’IN OĞLU NEDEN ZİYARETE KATILDI VE ADI NEDEN ÖYLE?

Musk geçtiğimiz yılki bir röportajında oğlunu önemli bulduğu tüm görüşmelere götürdüğünü, bunu "veliahtı" olarak gördüğü için yaptığını söylemişti.

Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu! - Resim : 2

X Æ A-12 İSMİNİN ANLAMI

Okunuşunu şöyle anlatıyor Musk: "Önce X'i telaffuz ediyorsunuz, Æ "Ash (eş) şeklinde söyleniyor. A-12 de Archangel (okunuşu: arkencıl) 12 anlamına geliyor."

"X" harfi, Latin alfabesinde "bilinmeyen" veya "değişken" anlamına geliyor ve bir tür gizem veya sıra dışılık ifade edebilir.

Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu! - Resim : 3

"Æ" harfi, İskandinav dillerinde ve eski İngilizce'de kullanılan bir karakterdir ve "ash" olarak telaffuz ediliyor. Grimes, bu harfi sevdiğini ve onun için birçok anlam taşıdığını belirtmiştir.

"A-12" ise Elon Musk ve Grimes'in uçağına atıfta bulunur. SpaceX CEO'su Musk'ın açıklamasına göre "A" uçağın ismini temsil ederken, "12" ise Archangel 12 olarak adlandırılan bir casus uçağına göndermedir.

Elon Musk'ın oğlu X Æ A-12'nin adının anlamı ve okunuşu gündem oldu! - Resim : 4

Sonuç olarak, X Æ A-12 oldukça sıra dışı ve karmaşık bir isimdir. Ancak ebeveynlerinin bu ismi seçme nedenleri ve ona yükledikleri anlamlar, çiftin tercihini açıklamaktadır.

Bu ismi telaffuz etmek ve kullanmak bazı zorluklar yaratsa da, her aile farklı isim tercihlerine sahip olabilir.

Emine Erdoğan ile Veronica Alcocer Garcia bir araya geldi Hankendi sohbeti 2 yıl sonra gündem oldu Azerbaycan vurdu Aliyev'in uyarısı gündem oldu Azerbaycan'dan Karabağ'a operasyon