Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'te yapılacak olan başkanlık seçimleri için mitinglere şimdiden başladı. Texas'ta düzenlenen ilk büyük mitingde, hakkındaki suçlamalara cevap verirken muhtemel Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'e sözleriyle yüklendi. Eski Başkan'ın arkasındaki kalabalık destekçi grup ise miting boyu "Cadı avı", "Trump'ın yanındayım" ve "Trump 2024" yazılı pankartlar taşıdı. Miting sonrası ise karşıt gruplar, mitingi anti-demokratik olarak eleştirdi.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için Texas'ta düzenlediği ilk büyük mitingde, hakkındaki suçlamalara cevap verirken muhtemel Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'e yüklendi.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı - Resim : 1

"SON SAVAŞ"
Trump, Waco kentindeki ilk resmi kampanya mitinginde, 2024 seçimlerini "son savaş" olarak niteledi ve kendisine yöneltilen suçlamaların üstesinden geleceğini ifade etti.

Yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'la ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara değinen Trump, insanların bu iddiaları "saçma ve adaletsiz" bulduğunu söylerken soruşturmayı yürüten Adalet Bakanlığı için "Adaletsizlik Bakanlığı" yakıştırmasında bulundu.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı - Resim : 2

ÇİN İLE BAŞA ÇIKABİLECEĞİNİ SAVUNDU
Donald Trump, dış politikayla ilgili ifadelerinde ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tuttu. Çin ile başa çıkabileceğini savunan Trump, asıl mücadele edilmesi gerekenlerin Washington'da olduğunu söyleyerek, "Ya derin devlet Amerika'yı yok eder ya da biz derin devleti." ifadesine yer verdi.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı - Resim : 3

MİTİNG BAŞLANGICI DA MESAJLARLA DOLUYDU
6 Ocak ayaklanmasındaki rolleri nedeniyle tutuklanan erkeklerden oluşan bir koronun milli marşı söylemesi ve Trump'ın Bağlılık Yemini'ni okumasının ardından Herkes için adalet şarkısının çalarak başlatılan mitingde eski Başkan Trump, yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında Cumhuriyetçi oylara talip olan muhtemel rakibi DeSantis'e de yüklenerek anketlerdeki oylarının düşük olduğunu iddia etti.

Seçmenlerin Trump'tan sonra en popüler isim olarak işaret ettiği Florida Valisi DeSantis'in, gelecek aylarda Cumhuriyetçi Parti'den 2024 başkanlığına adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Trump'ın arkasındaki kalabalık destekçi grup ise miting boyu "Cadı avı", "Trump'ın yanındayım" ve "Trump 2024" yazılı pankartlar taşıdı.

Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı - Resim : 4

KARŞIT GRUPTAN 'ANTİ-DEMOKRATİK' YAKIŞTIRMASI
Trump'ı eleştirenler mitingi anti-demokratik ve Amerikan karşıtı olarak nitelendirdi. Trump karşıtı bir grup olan Lincoln Projesi, yaptığı açıklamada "Trump, siyasi düşmanlarına karşı her zamanki şiddet içeren söylemlerini ve tehditlerini ikiye katladı. Bu haftayı New York bölge savcısı Alvin Bragg'ı tehdit ederek ve 'protesto' çağrısı yaparak geçirdikten sonra, 'son savaş'tan, ofisin 'silahlaştırılmasından' ve destekçileri için nasıl 'adalet' olacağından bahsetti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

ABD
Fransızlar Senato'da teröristlere onur nişanı verdi PKK sevicilerinden Almanya'da provokasyon! Türk vatandaşları tepkili Yunan spikerden Türkiye seçimlerine ilişkin çarpıcı tespit Bugün ışıklar, depremde ölenler için kapanacak