İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini açıkladı

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini açıkladı. Gantz ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da "cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya" çağırdı. Netanyahu ise istifa kararının ardından Gantz'a seslendi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini açıkladı
  • İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini açıkladı. Gantz ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da "cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya" çağırdı.
  • Gantz ayrıca, 18 Mayıs'ta Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran'a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulunmuştu. 

BİR ÜYE DAHA İSTİFA ETTİ

  • İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un da Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın ardından Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiği belirtildi.

NETANYAHU'DAN ÇAĞRI

  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gantz'a, "Cepheyi terk etmenin zamanı değil" dedi.
5 metrelik piton kadını yuttu! Cesede böyle ulaşıldı Dışişleri İsrail'in mülteci kampına saldırısını lanetledi Filistin'den BMGK'ya 'acil toplantı' çağrısı ABD'den insanlık dışı 'katliam' açıklaması