Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor

Yabancı silahların Ukrayna'ya sevk edilmesinin nükleer tehditin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın üzerinden bir yıl geçti. Bölgede çatışmalar devam ederken bölgedeki direnme devam ediyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rus gazetecilerine verdiği röportajda nükleer savaşın yaşanması ihtimalini değerlendirdi. Medvedev, açıklamasında "Yabancı silahların Ukrayna'ya sevk edilmesi, nihayetinde nükleer kıyameti her gün yakınlaştırıyor. Bu, bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez ancak mahşerin dört atlısı yolda ve hareket etmeye devam ediyor. Bundan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"KIRIM'IN GERİ ALINMASI PROPAGANDA ARACI"
İlhak edilen Kırım'ın geri alınması ile ilgili açıklamalarına değinen Medvedev, bunun 'propaganda' olduğunu belirtti.

Medvedev, "Kırım'ın ele geçirilmesi yönündeki girişimlerle bağlantılı bazı ciddi saldırılar olur ise bu nükleer caydırıcılık doktrinde öngörülen silahlar dahil tüm koruma amaçlı araçların kullanılması için sebep olur" açıklamasında bulundu.

"OKYANUSUN ÖTESİNDEN İZİN YOK"
Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere konusuna değinen Medvedev, bu meselenin barışçıl bir yolla çözülmesinden yana olduklarını ancak Ukrayna'nın buna karşı çıktığını vurgulayarak "Okyanusun ötesinden onlara bu konuda izin verilmiyor" dedi.

Medvedev, Batılı ülkelerin Rusya'ya mümkün oldukça büyük zarar vermeyi hedeflediğini söyledi.

ABD'NİN DAĞILMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK
Medvedev, ABD'li uzmanların Rusya'nın yaptırımlar ve fiyat artışları nedeniyle 2033'te dağılacağı yönünde görüşlerine ilişkin ise mevcut koşullarda ABD'nin dağılma ihtimalinin Rusya'ya oranla daha yüksek olduğunu belirtti.

Rusya ABD Ukrayna
Ermenistan askerleri Karabağ'da ateş açtı Trump'tan açıklama: Ülkede ölüm ve yıkıma neden olabilir İsrail, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi Macron, Çin'e yolcu