Son Dakika: ABD Başkanı Biden'dan Rusya, Kuzey Kore ve İran'a çağrı! Savaşı ve nükleer silahlanmayı bırakın

Son dakika haberleri... ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu. Liderlere hitap eden Biden, "Afrika Birliği kalıcı olarak aramıza girdi" dedi. Gelişen teknolojiye değinen Biden, "Yapay Zeka bizi değil, biz onu kontrol edeceğiz." dedi. İran ve Kuzey Kore'ye "nükleer silahlanmayı bırakın" çağrısı yapan Biden, Rusya'ya da Ukrayna savaşını bitirmesi için "sorumluluk sende" mesajı verdi.

Son Dakika: ABD Başkanı Biden'dan Rusya, Kuzey Kore ve İran'a çağrı! Savaşı ve nükleer silahlanmayı bırakın

ABD Başkanı Joe Biden, 78. BM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'dan BM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar
ABD Başkanı Joe Biden BM Genel Kurulu'nda konuşuyor

Biden'ın açıklamalarından derlenenler;

Yapay Zeka'ya odaklanmalıyız. İyi olarak kullanmalıyız. Yapay Zeka bizi değil, biz onu kontrol edeceğiz.

Japonya ve Avustralya ile müttefikliğimizi güçlendirdik.

İsrail-Filistin meselesi hakkında iki devletli çözümü destekliyoruz.

Çin konusunda net bir mesajımız var. Rekabeti ülkeler arasında yürütmeliyiz ki çatışmalar çıkmasın. Biz burada havacılık olsun ekonomik alanda rekabet olsun olumlu desteklerin arkasındayız. Bu bağlamda da ilişkilerimizi ilerletmekte kararlıyız. İklim krizinden başka bir kriz de görmüyoruz.

Son Dakika: ABD Başkanı Biden'dan Rusya, Kuzey Kore ve İran'a çağrı! Savaşı ve nükleer silahlanmayı bırakın - Resim : 2

İRAN VE KUZEY KORE'YE "NÜKLEER SİLAHLANMAYI BIRAKIN" ÇAĞRISI

Bu yıl güvenli bir şekilde ABD depolarındaki kimyasal silahları güvenli bir şekilde imha ettik. BM'nin kararlarına uyuyoruz. Kore Yarım Adası'ndaki nükleer adımların da bitmesini bekliyoruz. İran'ın da hiçbir zaman nükleer güce ulaşmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bazı prensiplerin korunması gerekiyor.

RUSYA'YA SAVAŞI BİTİR MESAJI

Rusya'nın komşu Ukrayna'ya karşı saldırganlığı var. Bu bağlamda diplomatik çözümler ve kalıcı çözüm istiyoruz. Savaşın sorumluluğu tek başına Rusya'da. Olumsuz durum Ukrayna'nın topraklarını ve çocuklarını etkilememektedir. Biz burada BM'nin temel ilkelerini saldırganlık ve saldırı ile değiştireceksek siz burada kendinizi güvenli hissedecek misiniz? Bu saldırganlığa hayır demeliyiz. Barışın önündeki tek engel Rusya. Bu sadece Ukrayna'nın değil tüm ülkelerin geleceği için yatırımdır. Tüm ulusları korumalıyız. Bu gelişmeyi hep birlikte yapalım, bunu başaracak güce sahibiz.

Son Dakika: ABD Başkanı Biden'dan Rusya, Kuzey Kore ve İran'a çağrı! Savaşı ve nükleer silahlanmayı bırakın - Resim : 3

Elon Musk'ın oğlunun adı ve okunuşu gündem oldu! Emine Erdoğan ile Veronica Alcocer Garcia bir araya geldi Hankendi sohbeti 2 yıl sonra gündem oldu Azerbaycan vurdu Aliyev'in uyarısı gündem oldu