ALES 1 sınavı ne zaman? 2024-ALES/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?

ALES için geri sayım sürüyor. Yılın ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na az bir süre kaldı. ÖSYM tarafından adayların ALES sınav giriş belgesi yayımlandı. Peki, ALES sınavı ne zaman, saat kaçta? ALES sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

ALES 1 sınavı ne zaman? 2024-ALES/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan 2024-ALES/1 sınav giriş yerleri belli oldu. ALES-1 için başvurular, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılmıştı. Başvuru yapan adaylar, ALES sınav günü ve saatini merak etmeye başladı. Peki, ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

ALES 1 sınavı ne zaman? 2024-ALES/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? - Resim : 1

2024 ALES 1 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

1 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak ALES/1 sınavı saat 10.15'te başlayacak. 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ALES 1 sınavı ne zaman? 2024-ALES/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? - Resim : 2

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek.

ALES sınav giriş belgesi için tıklayınız

ALES 1 sınavı ne zaman? 2024-ALES/1 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? - Resim : 3

SINAVIN KAPSAMI

Türkçe olarak yapılacak Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşuyor. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak. 

2024 LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? MEB'den öğrencilere 'Ara Tatil Etkinlik Kitabı' MSÜ tercihleri nasıl yapılır?