LGS tercihleri ne zaman başlayacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

LGS tercih dönemi merak ediliyor. 2023 LGS sınavı, 4 Haziran Pazar günü yapıldı. 8. sınıf öğrencileri, iki aşamalı sınavda sözel ve sayısal soruları cevapladı. Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonrasında soru cevap anahtarı yayımlandı. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS tercihleri ne zaman başlayacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı olan 2023 LGS, geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. MEB tarafından düzenlenen sınava katılan öğrenciler, LGS tercih dönemini beklemeye başladı. meb.gov.tr adresinden ilan edilen 2023 LGS sonuçları ile birlikte tercih kılavuzunun da yayımlanması bekleniyor.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS tercihleri ne zaman başlayacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınav sonuçlarının açıklandığı 26 Haziran'da yerleştirme sürecine ilişkin LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak. Böylece LGS tercih süreci başlayacak. 

Bursluluk sınavı ne zaman, başvuru ne zaman bitiyor? DGS geç başvuru başladı mı, başvuru ücreti ne kadar? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ulaşım ve barınma desteği ne kadar, nasıl, nereden alınır?