MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ seçim aşaması ne zaman başlıyor? 2. seçim aşama takvimi

MSÜ tercih sonuçları açıklandı. 2024 MSÜ tercihleri 10 Mayıs'ta sona ermişti. Milli Savunma Üniversite Askeri Öğrenci temininde ikinci aşamaya geçen adayların, faaliyet takvimi de belli oldu. Peki, MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ 2. seçim aşaması nasıl olacak, neler gerekli? İşte başvuru kılavuzu ve detaylar...

MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ seçim aşaması ne zaman başlıyor? 2. seçim aşama takvimi

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Belirleme tercih sonuçları belli oldu. 3 Nisan ile 10 Mayıs arasında yapılan tercihlerine yerleştirilen adayları, MSÜ 2. seçim aşaması bekliyor. MSB personeltemin.msb.gov.tr adresinde ikinci aşamaya çağrılan adayların yapacakları işlemler ve 2. seçim takvimi açıklandı. İşte MSÜ tercih sonuçları ekranı...

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru sonucunuzu e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayınız.

Adayların getirmesi gereken evraklar için tıklayınız

MSÜ 2. SEÇİM TAKVİMİ 

MSB Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 26 Haziran - 20 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adayların sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Dikmen Caddesi Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/Ankara (TBMM karşısındaki 1 Numaralı Nizamiye) adresinde hazır bulunmaları gerekiyor.

İkinci seçim aşamaları aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacak.
a. Hava Harp Okulu seçim aşamaları 26 Haziran - 02 Temmuz 2024 tarihleri arasında,
b. Diğer Harp Okulları seçim aşamaları 03-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında,
c. Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçim aşamaları 12-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında icra edilecektir.
 ç. Pazar günlerine sınav planlanmamıştır.

SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

a. Hava Harp Okulu adayları için;
 1'inci gün     : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT),
 2'nci gün      : Psikomotor Testi, (FYTde başarılı olan adaylar katılacaktır.)
3'üncü gün  : Mülakat ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk işlemlerinden oluşmaktadır.

 b. Diğer Harp Okulu ve Meslek Yüksek Okulu adayları için;
  1'inci gün     : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT),
    2'nci gün      : Mülakat ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk işlemlerinden oluşmaktadır.

5. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor tişörtü, spor ayakkabısı vb.) ile gelmeleri gerekmektedir.

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları belli oldu! E-okul ne zaman kapanıyor? E-okul karne notları, devamsızlık girişleri yapıldı mı? 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav yerleri belli oldu! OBP nasıl hesaplanır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplaması nasıl yapılır?