Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı?

Okulların kapanacağı tarihler merak ediliyor. Okullar, resmi tatiller ve bayramlarda tatil oluyor. Bunun dışında iki dönemde birer haftalık ara tatil yapılıyor. İkinci dönemde ara tatil nisan ayında yapılacak. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Ramazan Bayramı, nisan ara tatili ile aynı günlere mi denk geliyor? Nisan ara tatil tarihleri nedir? İşte MEB tatil takvimi...

Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı?

Okulların kapanmasına kaç gün kaldı merak ediliyor ve tatil tarihleri araştırılıyor. İkinci dönemde öğrenciler, 1 Nisan seçim tatili ile 23 Nisan, 19 Mayıs resmi bayramlarında tatil yapabilecek. Nisan ara tatili ile Ramazan Bayramı tatilinin kesiştiği günler öğrenciler ve velilerin gündeminde. Peki, nisan ara tatili ne zaman, kaç gün? Okullar ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman? İşte MEB 2. dönem tatil tarihleri...

Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? - Resim : 1

1 NİSAN TATİL Mİ?

31 Mart Pazar günü Türkiye'de yerel seçimler için sandık başına gidilecek. Sandıklar yine okullara kurulacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların bir günlüğüne tatil edilmesine karar verildiğini açıkladı. 

Bu durumda hafta sonu ile birlikte öğrenciler, 3 günlük bir tatil yapma imkanı bulacak. 

Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? - Resim : 2

2. ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili, 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Yani 5 Nisan Cuma günü okullar kapanacak, 15 Nisan Pazartesi günü açılacak. 

Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? - Resim : 3

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlıyor, 12 Nisan'da sona eriyor.

Okullar ne zaman kapanıyor 2024? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? - Resim : 4

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2023-2024 eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. 

LGS başvuru nasıl yapılır? LGS başvuru ücretli mi, ne kadar? LGS başvuruları başladı ALES/1 geç başvuru ne zaman başlıyor, geç başvuru ücreti ne kadar? AÖL soru cevapları ne zaman yayınlanır, sonuçlar ne zaman belli olacak?