ÖSYM açıkladı: 2024 TUS ve STS 1. Dönem sonuçları nasıl öğrenilir?

TUS ve STS 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı. 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 17 Mart'ta yapılmıştı. Sınava giren adaylar, TUS sınav sonuçları nasıl öğrenilir, STS sınav sonuçları nasıl öğrenilir merak ediyor. İşte ÖSYM TUS- STS 1. Dönem sınav sonuç sorgulama ekranı...

ÖSYM açıkladı: 2024 TUS ve STS 1. Dönem sonuçları nasıl öğrenilir?

2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM, 17 Mart'ta yapılan sınavların değerlendirme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Sınavda bir sorunun iptal edildiğini de açıklayan ÖSYM, TUS ve STS sınav soru cevap kağıtlarının da adayların erişimine açıldığını belirtti. Peki, TUS ve STS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM TUS - STS sınav sonuç sorgulama ekranı...

ÖSYM açıkladı: 2024 TUS ve STS 1. Dönem sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 1

TUS - STS 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

17 Mart'ta yapılan 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınav sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabiliyor. 

2024-TUS 1. Dönem Sınav Sonuçları için tıklayınız

2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Sınav Sonuçları için tıklayınız

ÖSYM açıkladı: 2024 TUS ve STS 1. Dönem sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 2

TUS - STS SINAV SORU CEVAP KAĞITLARI

Adaylar; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

ÖSYM açıkladı: 2024 TUS ve STS 1. Dönem sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 3

HANGİ SORU İPTAL EDİLDİ?

ÖSYM, 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınavında yapılan itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiğini ve Klinik Tıp Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığında yer alan 28 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verildiğini açıkladı. 

YDUS 1. Dönem başvuru ücreti ne kadar? YDUS başvuru nasıl yapılır? AÖL 2. dönem sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İTÜ, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle “5G Teknoloji Kampüsü” açıldı İOKBS bursluluk sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?