Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?

Üniversiteler açılacak mı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında YÖK, üniversitelerin online olarak eğitimine karar vermişti. YÖK Başkanı Erol Özvar, 20 Şubat'ta başlayan üniversitelerde online eğitimin devam edip etmeyeceğini Nisan'da bir kez daha değerlendireceklerini açıklamıştı. Peki, üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? İşte YÖK'Ün üniversite açılış tarihi açıklaması...

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin bahar döneminin uzaktan olacağını açıklamıştı. Açıklamasında Nisan ayında yapılacak değerlendirme ile yüz yüze ya da hibrit eğitime geçilebileceğini belirtmişti. Online olarak eğitimlerini sürdüren ön lisans, lisans öğrencileri, üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak merak ediyor. Peki, üniversiteler Nisan ayında yüz yüze eğitime geçecek mi?

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Bütün çabalarının, eğitim ve öğretim alanında normalleşmenin mümkün olan en kısa zamanda sağlanması olduğunu kaydeden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencilerin eğitimlerini, nitelikten ödün vermeden, mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak için ön lisans, lisans ve lisansüstünde 2022-2023 akademik yılı bahar dönemiyle sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındığını bildirdi.

Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim."

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit kelimesi “iki farklı gücün bir arada kullanılması” anlamındadır. Hibrit kelimesi eğitim alanında birleşince farklı iki eğitim modelinin birleşmesi anlamına geliyor. Hibrit eğitim modeli, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme gibi kullanımları da mevcuttur. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir. Hibrit eğitim modeli, online öğrenme ve yüz yüze öğrenme olarak 2 aşamalı şekilde yürütülebiliyor. Hibrit eğitim sistemi bazı derslerin yüz yüze bazılarının ise online olarak yapılması anlamını ifade ediyor.

ÖSYM AİS kayıt ve giriş nasıl yapılır? ALES geç başvuru saat kaçta bitiyor? Bakan Özer'den LGS açıklaması LGS kılavuzu yayımlandı!