YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak?

YÖKDİL sınavı, 26 Mart Pazar günü yapılacak. ÖSYM, sınava 138 bin kişinin katılacağını açıkladı. 25 Ocak - 1 Şubat arasında başvuruların alındığı YÖKDİL sınavı için sınav saatinden 15 dakikaya kadar adaylar salona alınacak. Sınav giriş belgesini ais.osym.gov.tr adresinden alabilirsiniz. Peki, YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak? Sınav süresi ne kadar?

YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak?

Lisans üstü eğitim ve akademik yükseltmelerde geçerli olan YÖKDİL sınavı 26 Mart Pazar günü yapılacak. Elektronik ortamda yapılacak YÖKDİL sınav sonucu beş yıl geçerli olacak. ÖSYM, sınava girecek adayları, sınava son giriş saati için uyardı. Kimlik kartı sorunu yaşayan adaylar için sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULA

YÖKDİL SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

26 Mart Pazar günü yapılacak 2023-YÖKDİL/1 sınavı, 10.15'de başlayacak.

2023-YÖKDİL/1 Sınavı için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YÖKDİL SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK, NE KADAR SÜRE VERİLECEK?

İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Arapçada sadece sosyal bilimler alanında yapılacak sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL/1 sonuçları, 14 Nisan'da açıklanacak. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

KİMLİK KARTI SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN AÇIK TUTULAN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

ÖSYM
27 Mart'ta hangi illerde okullar açılacak? MEB'den ara tatil açıklaması Nisan ara tatili ne zaman? AÖF sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?