Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon beklentisi ne yönde?

Enflasyon oranı bugün açıklanacak. Mart ayı enflasyon verileri ile birlikte kira artış oranı ve memur-emekli maaş zammı 3 aylık enflasyon farkı belli olacak. Geçen ay enflasyon beklentilerin üzerinde çıkmıştı. Peki, enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon beklentisi ne yönde?

Seçim sonuçları sonrasında piyasaların gözü bugün açıklanacak mart ayı enflasyon rakamlarında. TÜİK tarafından açıklanacak TÜFE ile kira artış oranı ortaya çıkacak. Enflasyon verileri ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı belirleyen 3 aylık enflasyon farklı belli olacak. Peki, TÜİK enflasyon verilerini saat kaçta açıklayacak? İşte Mart 2024 enflasyon oranı beklenti anketi sonuçları...

Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon beklentisi ne yönde? - Resim : 1

ENFLASYON ORANI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Enflasyon, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın üçünde açıklanıyor. 3 Nisan Çarşamba günü Mart 2024 enflasyon verileri, saat 10.00'da açıklanacak. 

Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon beklentisi ne yönde? - Resim : 2

MART 2024 ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde mart ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,43 olarak açıklanmış yıl sonu TÜFE beklentisi ise yüzde 44,19'a yükselmişti. Reuters'ın anketine katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 43,75 oldu.

Reuters anketine katılan ekonomistler, enflasyonun mart ayında yüzde 3,5, yıllık ise yüzde 69,1 olarak açıklanacağı öngörüsünde bulundu. Ankette aylık tahminler yüzde 3 ile yüzde 4,42 aralığında şekillendi.

Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Mart 2024 enflasyon beklentisi ne yönde? - Resim : 3

Ocak ayında asgari ücret zammı ve yıl başı fiyat ayarlamaları etkisiyle yüzde 6,7 yükselen enflasyon, şubat ayında ise fiyat artışlarının birikimli etkisiyle yüzde 4,53 ile beklentileri aşmıştı.

Böylece yılın ilk iki ayında enflasyondaki artış yüzde 11,23 seviyesine çıkmıştı.

Mart ayı enflasyonu belli oldu 8 bin personel alınacak Alışgidiş’e, Qorus Reinvention Awards Europe 2024'te Distribution Kategorisi'nde Ödül ebebek’in yeni Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül oldu