Son dakika haberleri... Fahiş fiyatla mücadele! Bakan Yumaklı: Ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz

Son dakika haberleri... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fahiş fiyatlarla mücadele hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, "Farklı fiyat uygulaması varsa gereği yapılır. Üretimden rafa ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz" dedi. Zeytinyağı hakkında çıkan iddialara da cevap veren Bakan Yumaklı, "Bu yıl düştü denilen rekolteden elde edilecek 180 bin ton. Geçen senden hiç kalmadığını varsaysak bile bu bize yetecek. " ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberleri... Fahiş fiyatla mücadele! Bakan Yumaklı: Ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz
  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fahiş fiyatlarla mücadele hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Bakan Yumaklı, "Farklı fiyat uygulaması varsa gereği yapılır. Üretimden rafa ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz" dedi.

Son dakika haberleri... Fahiş fiyatla mücadele! Bakan Yumaklı: Ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz - Resim : 1

ZEYTİNYAĞI STOĞU BU YIL YETECEK Mİ?

  • Bakan İbrahim Yumaklı çıkan iddialar sonrasında "zeytinyağı yetecek mi?" sorusuna cevap verdi.

Son dakika haberleri... Fahiş fiyatla mücadele! Bakan Yumaklı: Ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz - Resim : 2

İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklaması;

Geçen yıl ülkemizde rekor bir zeytin hasadı oldu. Bundan da 422 bin tonluk zeytin yağı üretimi yapıldı. Bizim ülkemizin yıllık zeytinyağı ihtiyacı 160-180 bin ton arası. Bu yıl düştü denilen rekolteden elde edilecek 180 bin ton. Geçen senden hiç kalmadığını varsaysak bile bu bize yetecek. Bu durum neden ortaya çıktı. Çünkü kurumlardan birisi, hiç dolaşımı olmayan son derece az bir ürünün fiyatını sanki ortalama zeytin yağı fiyatıymış gibi açıkladığı andan itibaren kendisine yol arayanlara fırsat açılmış oldu. Arz güvenliğiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını hatta fazlamız olduğunu açıkladı. Daha sonra o kurum biz aslında öyle demedik açıklaması yaptı.

Son dakika haberleri... Fahiş fiyatla mücadele! Bakan Yumaklı: Ürünleri kontrol edip gereğini yapıyoruz - Resim : 3

Görevde yükselme sınav takvimi açıklandı Türkiye'nin ekonomideki adımları karşılık buluyor Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı?