Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklayacak? Eylül 2023 Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı merakla bekleniyor. Seçim sonrasında değişen ekonomi yönetimi ile Merkez Bankası faiz artırım kararı almıştı. Geçen ay, Merkez Bankası politika faizini yüzde 25'e yükseltmişti. Peki, bu ay Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklayacak? Eylül 2023 Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası Eylül faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı ne olacak merak ediliyor. Geçen ay, beklentilerin üzerinde faiz kararı alan MB, bu ay da faiz artırımı yapacak mı? Uzmanlara yapılan anket ile Merkez Bankası PPK beklentisi ortaya çıktı. Peki, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklayacak? Eylül 2023 Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

TCMB Ağustos ayında beklentilerin üstünde gerçekleştirdiği 750 baz puanlık faiz artışı ardından yeni faiz kararını ise 21 Eylül Perşembe günü açıklayacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklayacak? Eylül 2023 Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde? - Resim : 2

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 30,00'a çekileceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 21 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 600 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 27,50 ile yüzde 31,00, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 35 ile 45 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 36,00 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 750 baz puan artırılarak yüzde 17,50'dan 25,00'e yükseltilmişti.

 

Merkez Bankası Faiz
Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 18 Eylül 2023 güncel döviz kuru Güncel altın fiyatları 18 Eylül 2023: Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Merkez Bankası'ndan bankalara TL talimatı Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?