Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın (THY) kredi notunu yükseltti. THY'den yapılan açıklamada "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ortaklığımızın güçlü operasyonel ve finansal performansına dikkat çekerek bağımsız kredi profilini bir kademe yükselterek bb-'den bb'ye çıkartmıştır" denildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti
  • S&P, THY'nin bağımsız kredi profilini bir kademe yükselterek bb-'den bb'ye çıkarttı. Kredi notunu ise B (durağan)'da ülke notu seviyesinde sabit tuttu.
  • S&P, kararında THY'nin güçlü operasyonel ve finansal performansına dikkat çekti. Şirketin, 2022 yılında rekor yolcu sayısına ulaştığını ve kar açıkladığını belirten S&P, THY'nin finansal yapısının da güçlü olduğunu vurguladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti - Resim : 1

  • S&P, kararını şu şekilde açıkladı:
"THY, güçlü operasyonel ve finansal performansını sürdürmektedir. Şirket, 2022 yılında rekor yolcu sayısına ulaşmış ve kar açıklamıştır. THY'nin finansal yapısı da güçlüdür. Şirketin net borcu, 2022 sonunda 12,5 milyar ABD doları seviyesindeydi. Bu, toplam özkaynaklarının yaklaşık 2 katına denk gelmektedir. THY'nin likiditesi de güçlüdür. Şirketin nakit pozisyonu, 2022 sonunda 5,5 milyar ABD doları seviyesindeydi."
  • THY ise KAP'a şu açıklamada bulundu:
"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ortaklığımızın güçlü operasyonel ve finansal performansına dikkat çekerek bağımsız kredi profilini bir kademe yükselterek bb-'den bb'ye çıkartmıştır. Kredi notunu ise B (durağan)'da ülke notu seviyesinde sabit tutmuştur. S&P ayrıca, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunu B(sf) olarak teyit etmiştir."

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti - Resim : 2

S&P'nin kararı, THY için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Karar, şirketin finansal durumunun güçlü olduğunu ve geleceğe dair güvenilir bir görünüme sahip olduğunu gösteriyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti - Resim : 3

  • THY'nin kredi notunun yükseltilmesi, şirketin finansman maliyetlerini düşürmesine yardımcı olabilir. Bu da şirketin daha rekabetçi bir konuma gelmesini sağlayabilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P THY'nin kredi notunu yükseltti - Resim : 4

Avrupa Yatırım Bankası ile 400 milyon euroluk anlaşma Haydarpaşa Limanı’nda ilginç manzara İŞKUR'da yeni hamle! İşsiz gençleri tek tek bulup uygun işe yerleştirecek Haftanın son gününde döviz kuru güne nasıl başladı? 17 Kasım 2023 güncel döviz kuru