15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü selalar, 15 Temmuz Cumartesi günü Türkiye genelindeki camilerden yeniden yükselecek.

15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 7. yıl dönümünde tüm Türkiye'de camilerde eş zamanlı sela okunacağını duyurdu. 

Diyanet'ten yapılan açıklamada, tüm camilerde 14 Temmuz'da cuma namazından önce, "Din İstismarıyla Mücadele ve 15 Temmuz Ruhu" temalı hutbe verileceği belirtildi.

MİNARELERDEN SELALAR OKUNUP, IŞIKLAR YAKILACAK 

Başkanlığın 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Türkiye genelindeki tüm camilerde, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te eş zamanlı selalar okunacak, camilerin minarelerinin ışıkları yakılacak. Ayrıca merkez camiler ve programların icra edileceği yerlere yakın camiler, sabah namazına kadar açık tutulacak.

15 Temmuz programlarının gerçekleştirileceği bütün meydanlarda Kur’an ziyafeti, ilahiler ve dualar yapılacak ve bu kapsamda binden fazla faaliyet gerçekleştirilecek.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ZİYARET

81 ilin il ve ilçe müftülerinin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

 

AK Partili isim: İmamoğlu'nun 'Değişim' maskesinin altında pazarlık var Meclis'te yeni grup iddiası! Tarihi yapıda alarm! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e linç üzerine linç!