Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başladı! Son karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Akaryakıt satışında yeni bir döneme geçiliyor. Benzin ve motorin satışında farklılaştırılmış olsun ya da olmasın aynı tür tüm akaryakıtlar için aynı fiyat uygulanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar, 15 Mayıs’ta yürürlüğe girecek.

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başladı! Son karar Resmi Gazete'de yayınlandı

EPDK, akaryakıt sektöründe önemli bir değişikliğe imza attı. İstasyonlarda farklı isimler altında satılan dizel ve benzin türlerindeki fiyat farklılıklarını ortadan kaldıracak yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer aldı. 

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başladı! Son karar Resmi Gazete'de yayınlandı - Resim : 1

FİYAT FARKLARI ORTADAN KALKTI

Yeni düzenlemeyle akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürün adları altında satılan yakıtların fiyat farklılıkları ortadan kalkmış oldu.  "Ultra force", "power", "VMax" gibi farklı isimlerle satılan akaryakıtlar artık tek bir ürün ve tek bir fiyat üzerinden tüketicilere sunulacak.

FARKLILAŞTIRILMIŞ ÜRÜN SATIŞI DEVAM EDECEK

EPDK'nin benzin ve motorin fiyatları hususunda attığı adım bazı araç sahipleri farklılaştırılmış ürün isimleri de ortadan kalkacak şeklinde yorumlanmıştı.

Söz konusu karara göre farklılaştırılmış ürün satışı, ismi ile devam edecek. Ancak farklılaştırılmış olsun olmasın motorinde tek fiyat, benzin de tek fiyat olacak. Katkılı ürün adı altında farklı bir fiyat uygulanmayacak.

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başladı! Son karar Resmi Gazete'de yayınlandı - Resim : 2

Kaynak: Ajanslar

Tiryakiler çok üzülecek! Sigara fiyatlarına yeniden zam 1 Mayıs gözaltıları adliyeye sevk edildi Seçil Erzan'a ceza yağıyor: 275 yıl hapsi istendi! 13 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi