Buket Aydın'dan seçimi Millet İttifakı'nın kazanması durumunda ülkeyi nasıl yöneteceğine dair sorular

Millet İttifakı'nın 5+2’den oluşan cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne eleştiriler gelmeye devam ediyor. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın sisteme yönelik, "LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız? Örneğin Ali Babacan ekonomiden sorumlu olmak isteyecek. CHP kurmayları buna nasıl tepki verecek? " dedi.

14 Mayıs seçimlerine iki aydan az bir süre kaldı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu geçtiğimiz günlerde açıklandı.

6'lı masanın 5+2’den oluşan cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü ise hala idrak edilebilmiş değil...

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda nasıl yöneteceği soruları akılları oldukça meşgul ediyor.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın da sistemi sorgulayanlardan oldu. 

6'lı masanın bilinmezlik silsilesi olduğunu ifade eden Aydın, "LGBTİ ile İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız." dedi. 

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak. Bizim halkımızın bir kısmında çok ciddi bir anti Erdoğancılık var. Seçelim de sonra ne olacaksa olsun. Uyuşmadıkları bir sürü konu var. LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız? Örneğin Ali Babacan ekonomiden sorumlu olmak isteyecek. CHP kurmayları buna nasıl tepki verecek? Ya da HDP operasyonların durdurulmasını isteyecek diğer partiler nasıl tepki verecek? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak eklenmesi ile işler iyice karışacak. 6'lı masaya baktığımda tam bir bilinmezlik silsilesi görüyorum. Tüm bunların üstesinden nasıl gelecekler merak ediyorum."

Yavuz Ağıralioğlu İyi Parti'den istifa edecek mi? işte son kulisler/ Buket Aydın ile Haftalık Bir günde 22 bin sipariş Cübbeli Ahmet'ten HÜDA PAR açıklaması Akar: 306 terörist etkisiz hale getirildi